ГАБРОВО, 29.04.2024 г. - Техническият университет–Габрово и ЕРМ Запад –

...
ГАБРОВО, 29.04.2024 г. - Техническият университет–Габрово и ЕРМ Запад –
Коментари Харесай

ЕРМ Запад и ТУ-Габрово ще си партнират в подготовката на специалисти за енергетиката

ГАБРОВО, 29.04.2024 година - Техническият университет–Габрово и ЕРМ Запад – компанията, която поддържа електроразпределителната мрежа в Западна България, подписаха рамково съглашение за съдействие в подготовката на фрагменти за българската енергетика. Подписи под документа сложиха ректорът на ТУ-Габрово проф. доктор инж. Илия Железаров и изпълнителният шеф на ЕРМ Запад инж. Георги Миков.

 

Споразумението цели да сплоти опита на двете организации в подготовката на висококвалифицирани фрагменти за потребностите на енергийния бранш и в обезпечаването на постоянна работна среда, която да способства за дълготрайното развиване и професионално рационализиране на младите експерти.

 

„ Техническият университет – Габрово има доста положителни обичаи във взаимоотношението с бизнеса. С това съглашение ние затвърждаваме уговорката си към даване на качествено и съвременно обучение, съобразено с потребностите на енергийния бранш и бизнеса. Вярвам, че съдействието с ЕРМ Запад ще ни помогне в привличането на студенти, които ще намират по-добра професионална реализация след довеждане докрай на образованието си “, сподели проф. доктор инж. Илия Железаров, ректор на ТУ-Габрово. 

 

„ Нашата цел е да подготвим младежите освен с теоретични познания, само че и с на практика умения, които са нужни за сполучливата им кариера. Осигуряването на постоянна работна среда е от основно значение за привличането и задържането на надарени фрагменти в бранша, а съдействието с ТУ-Габрово е значима стъпка към тази цел “, сподели Георги Миков, изпълнителен шеф на ЕРМ Запад.

 

ЕРМ Запад развива дълготрайна политика в поддръжка на професионалното обучение в България. Целта на компанията е да способства за възстановяване качеството на професионалната подготовка в бранша и да сътвори удовлетворяваща и мотивираща среда, тъй че младежите да остават и да се развиват кариерно в България. Част от тази политика е устойчивото партньорство с професионалните гимназии и висшите образователни заведения с електроенергиен профил. ТУ-Габрово е първото висше образователно заведение отвън територията на Западна България, с което ЕРМ Запад открива партньорски връзки.

 

За ЕРМ Запад:

 

Електроразпределителни мрежи Запад (ЕРМ Запад) е част от Електрохолд България – водеща електроенергийна група, благосъстоятелност на най-големия обществен холдинг в България – Еврохолд. Дружеството е притежател и оператор на най-голямата електроразпределителна мрежа в страната – тази в Западна България, с обща дължина над 58 000 км.

 

За ТУ-Габрово:

 

Tехнически университет - Габрово е водеща институция за подготовка на висококвалифицирани фрагменти и осъществяване на научни проучвания, отговарящи на европейските стандарти. Създаден през 1964 година, през днешния ден Технически университет - Габрово е съвременен европейски университет в образованието по съвременни специалности в региона на техниката, технологиите, стопанската система, обществената сфера и администрацията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР