Да поддържаш оптималното състояние на кожата съвсем не е лесна

...
Да поддържаш оптималното състояние на кожата съвсем не е лесна
Коментари Харесай

5 неща, които трябва да знаем за добавките за кожа

Да поддържаш оптималното положение на кожата напълно не е лесна задача. Добра хидратация от вътрешната страна и извън, уравновесена диета с доста плодове и зеленчуци, само че и здравословни мазнини, и протеини, и постоянно придвижване, чист въздух, понижаване на напрежението, задоволително сън...

Колко хубаво би било, в случай че имаше вълшебно хапче, което да изпием, с цел да се сдобием с мечтаната кожа. Може да не са вълшебен, само че питателните добавки за хубост са постоянен асистент в постигането на тази цел. Особено когато сме подбрали верните за нас капсули.

Млади вечно е цифров план на lifestyle.bg с информация за всеки, който е подготвен да отключи персоналния си капацитет да живее по-дълго, по-добре и по-щастливо.

Ето 5 неща, които да имаме поради, когато посегнем към тях.

Не можем да си набавим всички значими субстанции от храната

И дребните деца знаят, че когато ядем потребни храни, оказваме помощ на тялото си. Зеленчуци и плодове, богати на антиоксиданти, здравословни протеини и мазнини като бяло месо, риба, зехтин, фибри за по-добро храносмилане, доста течности изцяло усъвършенстват здравето ни. Има обаче микронутриенти, които няма по какъв начин да си набавим единствено от храната. А когато задачата ни е и по-хубава кожа, сме длъжни да ги приемем под формата на добавки.
 Снимка 662828

Да вземем да вземем за пример фолатът - биоактивната форма на фолиевата киселина, позната още и като витамин В9. Препоръчителната доза за дамите е 400 микрограма дневно - количество, което не можем да получим колкото и броколи, бадеми, аспержи или банани да изядем.

Същото важи и за селена. Този минерал е виновен за вярното действие на щитовидната жлеза и оказва помощ на организма ни да се бори със свободните радикали. Съдържа се значително в морски блага като скариди, миди, омари, раци, хайвер - неща, които сигурно не хапваме всеки ден.

Грижа за най-големия орган в човешкото тяло

Кожата не се разграничава от всеки различен орган в тялото ни - тя се нуждае от хранителни субстанции, с цел да действа. И въпреки с изключение на най-големият, да е и най-видимият орган в него, процесите в нея в действителност се случват вътрешно. Кожните кафези се обновяват на дермално равнище и точно там отиват потребните субстанции, които одобряваме под формата на хранителни добавки за хубост.

Не всички " хапчета за хубост " са идентични

Както не всички подхранващи кремове, серуми, лосиони, емулсии и по този начин нататък. Когато избираме подобаващата добавка за нас, би трябвало да вземем поради няколко неща. Първо - възрастта и положението на кожата си, и второ - резултатите, които желаеме да реализираме.

Когато сме сред 25 и 40 години, задачата ни е да поддържаме пресен и ослепителен загар, както и да забавим стареенето на кожата, като подтикваме регенерацията й. Затова търсим съставки като хиалуронова киселина, която овлажнява и заглажда, витамин С, който се бори с оксидативния стрес, витамин В2 и коензим Q10, които подтикват производството на колаген, както и вече споменатите фолат, и селен. Капсулите съдържат всичко това, както и ниацин и кофеин, които да ни заредят с сила.
 Снимка 662833

Кожата, навършила 40 години, има потребност от по-интензивни грижи и съответно комбинирани съставки. Като тези в Antiox комплекса на капсулите, в който откриваме коензим Q10, витамин С, Е, B12 и В2, селен, цинк, желязо, биотин и мед. Всички те ни подсигуряват вярното протичане на процесите на възобновяване на кожата и запазването на свежия й тип.
 Снимка 662830

Подпомагат работата на козметичните артикули

Добавките за хубост се оказват толкоз ефикасни, че някои хора си задават въпроса изобщо трябват ли им серуми, кремове и прочие. Отговорът ни е безапелационен - да. Бялата козметика въздейства върху епидермиса - повърхностният пласт на кожата.

Докато капсулите се одобряват през храносмилателната система и подхранват дермата - вторият по дълбочина пласт, построен от съединителна тъкан и богат на кръвоносни съдове. Когато ги употребяваме дружно, изключително в случай че са от една серия като Merz Spezial Hydro Glow капсули и серум, и Merz Spezial Skin Energy капсули и серум, усилваме резултата им.

Необходимо е време, с цел да забележим резултата от тях

Епидермисът се самообновява, като това лишава към четири седмици, а когато навършим 50 години този развой може да се проточи до към 80 дни. Затова ни е нужно най-малко месец, с цел да преценим дали даден козметичен артикул в действителност има позитивен резултат върху кожата ни.
 Снимка 662834

Грубо четири седмици са нужни и на новите кафези, повлияни от капсулите за хубост, да " излязат " на повърхността. А същинският резултат от добавките можем да видим след към три месеца банкет. Така че би трябвало да сме търпеливи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР