Освен синоптик в bTV, Боби Лазаров е един от големите

...
Освен синоптик в bTV, Боби Лазаров е един от големите
Коментари Харесай

Българите правят голяма грешка на Разпети петък, обяви Боби Лазаров

Освен синоптик в bTV, Боби Лазаров е един от огромните потенциали в екипа на малкия екран и религиозните въпроси. На Велики понеделник, при започване на Страстната седмица, той заяви на феновете какво следва да се случи в идващите дни в живота на вярващите християни.

Боби Лазаров обаче уточни и една огромна неточност в традициите, която мнозина позволяват в най-тъжния от дните преди Великден - Разпети петък.

Журналистът в детайли описа за ритуала с плащеницата, която се слага на маса в църквите, а вярващите минават под нея. Мнозина имат вяра, че това се прави за здраве, само че това не е по този начин, акцентира Лазаров.

„ Минаването под масата символизира смирението и скръбта за саможертвата на Исус Христос, не е за здраве ”, изясни той.

Журналистът разяснява също, че християните би трябвало да знаят смисъла на всеки от дните в Страстната седмица и да го предават навръх идващите генерации.

Боби Лазаров разяснява и това, че към този момент Светият синод на Българската православна черква още не е оповестил, кой ще води богослужението на Великден в катедралния храм в София. Според църковните закони, това би трябвало да е патриарха ни, само че неговият избор ще стане след към месец.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР