“Ние от Демократична България сме подготвили законопроект, който много внимателно

...
“Ние от Демократична България сме подготвили законопроект, който много внимателно
Коментари Харесай

Божанов по Дарик: Правителството разпространява дезинформация за енергийната криза

“Ние от Демократична България сме подготвили законопроект, който доста деликатно и точно да уреди някои условия към обществените мрежи. Българският Изборен кодекс споделя, че не се позволяват анонимни пропагандни материали, само че в обществените мрежи това е процедура. ”

Това съобщи Божидар Божанов от “Демократична България ” в предаването “Стълбището ” по Дарик радио.

Той изрази вяра, че европейското законодателство ще реши казуса с “троловете ” в обществените мрежи, които по неговите думи са инструмента, с който се промотира пропагандата.

“Що се отнася до енергийната рецесия, там се популяризира дезинформация в това число и от държавното управление. Правителството разгласи рецесия и безпорядък в енергетиката, отхвърли едни танкери поради “магическия ” на ниска цена газ от “Газпром ” и след това се оказа, че него го няма.

“Киберсигурността в България страда от липса на специалисти. Направихме някои бързи стъпки, с цел да затворим базовите пробойни. Държавните чиновници, които употребяват системите не са задоволително подготвени, с цел да се пазят от елементарни на пръв взор офанзиви, вид “фишинг ”, съобщи Божанов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР