Ние не сме имали никакво колебание по отношение на министър-председателя

...
Ние не сме имали никакво колебание по отношение на министър-председателя
Коментари Харесай

Илияна Йотова твърдо зад гърба на Гълъб Донев

Ние не сме имали никакво съмнение във връзка с министър-председателя Гълъб Донев. Това сподели пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

Повод за коментара ѝ са появилите се в общественото пространство изказвания, че се разискват две имена за премиерския пост в идващия длъжностен кабинет. Вчера в изявление за „ Дарик радио “ президентът Румен Радев сподели, че Гълъб Донев ще остане министър-председател в идващото служебно държавно управление.  

През цялото време ние спазвахме главния закон на България. Вината не е на президентската институция, че политическите партии не съумяха да създадат държавно управление, счита Йотова. Това, което ние се опитахме да създадем, бе да върнем стабилността в страната, да преведем България и българските жители през доста тежки спешни месеци, да осигурим релативно успокоение, да се опитаме да създадем по този начин, че да се пречупи кривата на инфлацията, уточни Йотова. 

Служебният кабинет няма управническа стратегия. Единствените му задания са изборите, които бяха извършени по най-хубавия метод, и да обезпечи оптималната сигурност на жителите, добави вицепрезидентът. По думите ѝ във всеки един миг този длъжностен кабинет можеше да е в предишното. Тази среща, която се състоя в петък сред водачите на Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ - можеха да създадат по този начин, че този длъжностен кабинет към този момент да е в историята, добави тя. 

Вицепрезидентът добави, че не е ясно дали предварителните избори ще са на 2 април. Президентът ще вземе доста осведомено решение, сподели Йотова. 

На въпрос дали ще има нов политически план, инспириран от президентската институция, Илияна Йотова сподели, че явно има кръгове в България, които се опасяват от високия рейтинг на президентската институция и „ бягат като демон от тамян “ от мисълта, че един ден той може би ще реши да направи политически план. За секунда, в нашите диалози, през всички тези години, не е ставало дума да се прави политически план. Изпълняваме нашата роля във връзка с пълномощията, които ни е дала Конституцията. Единствената ни насочна точка са ползите на хората и по тази причина получаваме тяхното утвърждения, сподели още вицепрезидентът. 
ТЕМА преди 10 минути 93 преди 23 часа 2777 преди 23 часа 1247
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР