Невероятна история от Пловдив. Депутатът от Продължаваме промяната“ Константин Бачийски

...
Невероятна история от Пловдив. Депутатът от Продължаваме промяната“ Константин Бачийски
Коментари Харесай

Депутат от ПП нахлул в университет да държи реч, ректорът сезира НС, МВР и прокуратура

Невероятна история от Пловдив. Депутатът от „ Продължаваме промяната “ Константин Бачийски се появил натрапен в Университета за хранителни технологии на лекция и почнал да държи политически речи.

Ректорът на ВУЗ-а  проф. Пламен Моллов е сезирал това ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов, служебния министър на образованието, Съвета на ректорите, кмет на Пловдив Здравко Димитров, Тодор Деянов – апелативен прокурор на град Пловдив и Васил Костадинов – шеф на Министерство на вътрешните работи град Пловдив.

„ Обръщам се към Вас…,за да Ви осведомявам за невиждано държание от страна на Народния представител Константин Бачийски и други деятели на „ Продължаваме промяната “, което освен е в нарушаване на Закона за висшето обучение, само че и по неприемлив метод потъпква етичните правила и традициите, открити в метода на работа и другарство във всяко едно висше учебно заведение. На 24.10.2022 година бях потърсен за помощ и поддръжка от наши студенти, които по време на тяхна регулярна среща са били сюрпризирани от появяването на господин К. Бачийски и още повече от директните му опити за напън и внушения за политическа агитация сред студентите на УХТ “, написа той.

„ Заявените му планове като някогашен член на комисията за корупция в 47-то Народно събрание да изнася нерегламентирани лекции по фирмено право, без да е правист, са нелепи отвън одобрените лекционни занимания на студентите. Такава процедура не съществува в нито едно образователно заведение, а точно: който и да е депутат да изнася политически лекции и да се явява своеволно на сбирки на студентската общественост, като най-демонстративно нарушава открития в университетите ред. По-късно, към този момент в наличието на управлението, студентите възмутено възразиха, че това което им е говор
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР