Неотдавна вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс посети хангара на космическата

...
Неотдавна вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс посети хангара на космическата
Коментари Харесай

Пилотираният космически кораб на SpaceX е покрит със слънчеви панели

Неотдавна вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс посети хангара на галактическата компания SpaceX, където Илън Мъск за първи път показа дефинитивно готовия галактически транспортен съд Dragon 2 (Crew Dragon), който може да транспортира екипаж от не повече от седем астронавти.



Новите фотоси на капсулата дават опция да се реши, по какъв начин ще наподобява Dragon 2 в околоземна орбита. Интересно е, че целият товарен отсек на галактическия транспортен съд е затрупан със слънчеви панели, даже и неговите странични плоскости. Crew Dragon (Dragon 2) е усъвършенствана версия на добре познатият товарен транспортен съд Dragon, в който слънчевите панели се разпростираха в две необятни крила с дължина 16,5 метра. В пилотираната версия Dragon 2 Мъск се отхвърли от крилата за да се понижат механичните съставни елементи и цялата система да се опрости.
#td_uid_41_5c1dfd9f5f553.td-doubleSlider-2.td-item1{background:url(https://i0.wp.com/www.kaldata.com/wp-content/uploads/2018/12/751.jpg?resize=80%2C60&ssl=1) 0 0 no-repeat}#td_uid_41_5c1dfd9f5f553.td-doubleSlider-2.td-item2{background:url(https://i1.wp.com/www.kaldata.com/wp-content/uploads/2018/12/Dragon.jpg?resize=80%2C60&ssl=1) 0 0 no-repeat}1 от 2
Dragon 2 ще бъде извеждан в космоса благодарение на ракетата притежател Falcon 9 Block 5. Първото изстрелване е планувано за 17 януари идната година. Ако този и още един с след него полет бъдат сполучливи, дейното потребление на капсулата с хора на борда, може да стартира при започване на 2020 година. Първият полет на Crew Dragon с екипаж астронавти е разгласен за месец юни 2019 година, само че е допустимо полетът да бъде отсрочен за по-късно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР