Некадърната реставрация на моста на Колю Фичето над река Янтра

...
Некадърната реставрация на моста на Колю Фичето над река Янтра
Коментари Харесай

НЕВЕЖИ: Строителят на ГЕРБ „Трейс“ помля моста на Кольо Фичето край Бяла, за да лапне 10 млн. лева

Некадърната реституция на моста на Колю Фичето над река Янтра край Бяла, област Русе, осъществена от строителя на ГЕРБ „ Трейс Груп Холдинг “, провокира вълна от отвращение във фейсбук.

Причината е потреблението на бетон и нарушение достоверния тип на оборудването, издигнато през 1867 година

Каменният мост е издигнат преди тъкмо 156 години, а последният му ремонт е отпреди 100 години, когато при наводняване са отнесени част от колоните му.

Реклама

 Босът на „ Трейс “ Николай Михайлов е един от най-близките до сърцето и чекмеджето на Бойко

Ремонтът за близо 10 милиона лв. се финансира по европейска стратегия, кешът отново е спретнат от абонирания за публични поръчки олигарх на Бойко Николай Михайлов.

„ Мостът на Кольо Фичето край Бяла, Русенско се реставрира за пръв път от 100 години. Дотук добре, само че дали се прави по най-хубавия метод? Не може да не си зададем този въпрос, виждайки грозния излят бетон, обграждащ една от колоните на архитектурния шедьовър. Изпълнителите са „ ТРЕЙС ГРУП ХОЛД “ АД, „ ТЕХНОСТРОЙ БЪЛГАРИЯ “, а цената на плана е малко над 9,5 млн. лв.. “, написа консуматор в мрежата.

„ Мостът на Колю Фичето е унищожен от хора с дипломи, само че без сърце “, разяснява отец Стефан Стефанов от Русе тематиката за ремонта на моста на известния занаятчия в Бяла.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР