Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност -

...
Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност -
Коментари Харесай

Пеевски: Служебното правителство да отмени решението за частната детска болница

" Недопустимо е страната да абдикира от основната си отговорност - запазване на здравето и живота на децата. Още по-недопустимо е да се основават разграничителни линии и опълчване през днешния ден, когато повече от всеки път се нуждаем от обединяване ", разяснява Пеевски.

" Българските жители би трябвало да научат кой подведе Министерски съвет да вземе сходно решение и чии лобистки ползи обслужи. Хората би трябвало да знаят за какво и по какъв начин се вземат решенията, които засягат най-ценния капитал за бъдещето на страната - нашите деца ", безапелационен е Пеевски.

Припомняме, че решението за частната болница докара до реакции на Общественият съвет за основаване на Национална детска болница и фондация " Даная ", президентът и вицепрезидентът. В бъдещата частна болница " Мама и Аз " се плануват единствено 40 кревати за деца, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Процедурата по основаването на МБАЛ " Мама и Аз " е почнала през август 2022 година, обясниха от министерството. Съгласно показаната планова документи, вложителят " Търговска лига - Глобален аптечен център " АД има желание да сътвори МБАЛ " Мама и Аз ", която ще реализира активност на адрес: София 1528, регион " Искър ", ул. " Продан Таракчиев " 20-22.

Лечебната активност в болничното заведение ще се реализира по 39 медицински специалности, в 30 клиники и отделения, в които ще има общо 413 кревати. " Мама и Аз " обгръща лекуване на пациенти най-вече над 18-годишна възраст, а в структурата на болничното заведение е планувано единствено едно поделение по педиатрия. Това изрично се разграничава от желанието на страната да подсигури построяването на Национална детска болница единствено за лица до 18-годишна възраст с над 400 кревати, прибавиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР