В Англия се готви поредната щуротия около съдийството, което все

...
В Англия се готви поредната щуротия около съдийството, което все
Коментари Харесай

В Англия готвят поредната щуротия: Съдиите ще дават обяснения за решенията още на терена

В Англия се готви следващата дивотия към съдийството, което все по-често е тематика за разбори с безумните си решения. Но следващата вест никога няма да усъвършенства качеството на управление на мачове.

Хауърд Уеб, началник на реферите в британския хайлайф, предлага да се вкара система за пояснения на взетите решения, които да стигат и до почитателите на стадионите.

Отменяш гол, обясняваш в връзката с хората от ВАР за какво си решил по този начин, само че това се чува и по трибуните. Или пък се изписва на таблото. Не е конкретизиран механизмът, само че самата концепция звучи налудничаво.

Уеб бе разпитан във вторник за следващата порция изумителни гафове от уикенда, а и от предходния кръг във Висшата лига.

Три неотсъдени дузпи в един мач за Нотингам против Евертън, които може да костват мястото в елита на Форест.

Или пък необичайно подминатото нарушаване на състезател на Брентфорд против подобен на Брайтън, още веднъж в наказателното поле. Или по какъв начин Майкъл Оливър не видя дузпата за Тотнъм против Арсенал, а остави играта да продължи... Авантаж при дузпа?

Разбира се, опитният Уеб изясни всичко и излезе от състояние. Въпреки, че някои от тези решения си остават изцяло шокиращи.

Все отново има една добра вест - от идващия сезон Висшата лига възприема и вкарва полуавтоматичната система за засада, която към този момент действа с триумф в Шампионската лига, в Италия и Испания.

Така най-малко част от противоречивите обстановки ли следвало да отпаднат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР