Негово светейшество българският патриарх Неофит и архиереите от Светия синод

...
Негово светейшество българският патриарх Неофит и архиереите от Светия синод
Коментари Харесай

Патриарх Неофит и архиереите от Светия синод се срещнаха с Мая Манолова


Негово светейшество българският патриарх Неофит и архиереите от Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия, се срещнаха с омбудсмана Мая Манолова. Това оповестиха от Българската патриаршия.

Срещата се е състояла в Синодалната палата, а на нея е била показана новата Стратегия за протекция на детето, като омбудсманът е помолила Светия синод да изкаже мнение във връзка с документа. По време на приема е била споделена и концепцията да бъдат основани работни групи, тъй че бъдещата Стратегия да бъде по този начин формирана, че да бъде възприета добре от българското общество.

На срещата са участвали Сливенският митрополит Иоаникий, Великотърновският митрополит Григорий, Ловчанският митрополит Гавриил, Пловдивският митрополит Николай, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопският митрополит Серафим, Старозагорският митрополит Киприан, Врачанският митрополит Григорий, Видинският митрополит Даниил, Мелнишкият свещеник Герасим, който е основен секретар на Светия синод, както и представители на Държавната организация за протекция на детето и на Националната мрежа за децата.

Целта на бъдещата Стратегия е да бъдат включени голям брой неправителствени организации във възпитанието на децата. "Високо ще оценим вашата поддръжка, тъй като БПЦ, в интервали на разделяне, е успявала да сплоти българския народ ", са споделили представителите на държавните институции. По думите и на омбудсмана задачата е да се повдигне необятно публично разискване при съставянето на Стратегията, тъй че откакто тя бъде призната, да не сътвори разделяне в обществото, а в противен случай - да го сплоти, с цел да може да се подкрепи възпитанието на българските деца и построяването им като персони, посочат от БПЦ.

Срещата е приключила с взаимни благопожелания и с вяра за бъдещо съдействие и взаимна работа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР