Недоволни от водената политика се събраха на митинг пред президентството

...
Недоволни от водената политика се събраха на митинг пред президентството
Коментари Харесай

Недоволни от парламента се събраха на митинг в София, планират нова партия

Недоволни от водената политика се събраха на протест пред президентството в София, възнамеряват основаване на нова партия - " Български глас ", оповестява Българска телеграфна агенция. Те са недоволни от водената от парламентарните партии политика, развяват националното знаме.

 

Самото основаване на " Български глас ", като партия, ще бъде през декември, изясни пред медиите Тихомир Василев, един от уредниците на събитието. Това през днешния ден е митинг-възвание, протестираме против цялостната политика, която водят партиите в Народното събрание, а възванието ни ще е към целия български народ, уточни той.
 
Основните хрумвания, с които " Български глас " влиза в политиката, са свързани с връщането на страната на хората, т.е. всеки един жител, наш член, симпатизант да може да бъде чут, дневният ред на обществото да се върне още веднъж и политиците да се преценяват с това, сподели Василев. Първото нещо, което ще покажем като иновация, е една апликация, в която всеки един жител ще може да показва мнение, нещо като всекидневен референдум, който ще се прави онлайн, с цел да се види какви са проблемите на обществото, изясни той. По думите му единственото нещо, което са постигнали митингите от 2020 година, са машините за гласоподаване. В момента имаме толкоз доста проблеми, а хората в Народното събрание се занимават с това дали да имаме машини или да се гласоподава на хартия, разяснява Тихомир Василев.

 

За регистрация на " Български глас " като партия има събрани над 5000 подписа досега, стана известно от думите му. Учредителният конгрес е плануван за 10 декември в залата, където е подписана Търновската конституция в старопрестолния град, като знаково място. Формацията ще е национална партия, строго в центъра. Има леви проблеми, десни проблеми, които желаеме да изкараме на масата на политиката и да бъдат решени, хората са сложени " до стената ", България е превърната в " бананова република " в границите на Европейски Съюз, уточни Василев.

 

И добави, че задачата им е не рестарт на страната, а просто да покажат, че би трябвало да се върнем към нашите корени и полезности.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР