Опасен мост в столичния квартал Манастирски ливади. Една от мантинелите

...
Опасен мост в столичния квартал Манастирски ливади. Една от мантинелите
Коментари Харесай

Опасен мост в столичния квартал Манастирски ливади

Опасен мост в столичния квартал " Манастирски ливади ". Една от мантинелите му е отнесена при злополука. От близо месец единственото, което пречи на колите да паднат в реката е предпазна лента.

Мантинелата на моста на улица Тодор Джебаров е отнесена при злополука преди месец.

" Днес бях очевидец по какъв начин един бус влезе отвъд на моста. Пропадна задницата му. Като причина за това е неналичието на мантинела. Той не е потърпевш, само че хората се мъчеха с крикове да го вдигнат след това да го изкарат. Пак имаше шанс, че единствено едното колело беше влезнало ", сподели Светослав Ковачев.

Мъжът споделя,че в пиковите часове през моста минават доста коли.

" Мостът е доста стеснен, когато се разминават два автомобила - заплахата да влезе единият в реката е голяма. Особено вечерно време ", сподели Светослав Ковачев.

От общината знаят, че една от мантинелите на моста е отнесена и са подхванали ограничения за спешен ремонт.

" Не е безвредно! Трябва да се обезопаси, само че за жалост нашите опити това да стане оптимално бързо се срещнаха с събитие, че строителният отрасъл не е чак толкоз радушен за сходен вид дребни обекти ", изясни Димитър Божилов - кмет на регион " Триадица ".

Случайно или не обезопасяването на моста е планувано за на следващия ден. Оказва се, че мостът е краткотраен. А общината от няколко години възнамерява да построи нов. Проектът е утвърден, обезпечено е финансиране от държавния бюджет.

" Стараем се в рамите на тази година да се организира изцяло мероприятие за ремонт на моста ", съобщи още Димитър Божилов.

На метри от рисковия мост върви ремонтът на бул. Тодор Каблешков. А един от обходните направления за " Манастирски ливади " минава през строителната площадка.

" Заобикалям през далечния маршрут, което е доста неловко. За това доста хора се пробват да минат напряко. Така или другояче е градеж, който. Тези места би трябвало да бъдат обезопасени ", показа гражданин.

Очаква се ремонтът да завърши до края на годината.

Снимка: FB/ " Катастрофи в София "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР