Чуваме хора, които говорят от името на 5-10 души, представители

...
Чуваме хора, които говорят от името на 5-10 души, представители
Коментари Харесай

Свиленски: Развелите транспаранти да кажат пред младежите как са работили - за или срещу тях и БСП

„ Чуваме хора, които приказват от името на 5-10 души, представители на управлението на младежката организация. В същото време, юношески организации от страната декларират, че не са на това мнение, стартират да се обаждат и да споделят по какъв начин, примерно, в Смолян на 30 младежи е отказано точно от това управление на Младежкото обединяване да бъдат признати в Българска социалистическа партия, по време на акцията ”.

Това съобщи Георги Свиленски, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и депутат в изявление пред националното радио тази заран.

В позицията си за това, че когато се подлага на критика, това би трябвало да става с обстоятелства, Свиленски уточни:

 

„ Точно Георги Ангелов, който единствено преди 2 години беше парламентарен секретар в Министерството на труда и обществената политика, с помощта на Корнелия Нинова – тя го предложи. Сега той споделя, че Корнелия Нинова не предложила младежите. Парламентарен секретар е част от политическия кабинет, от най-високите позиции в държавната администрация. Георги Ангелов беше на второ място в листата в най-големия регион, в 23-ти. А споделят, че нямали посланичество. Попитайте Георги Ангелов в какъв брой мероприятия на Българска социалистическа партия е взел участие персонално – аз ще ви кажа: в две. 30 дни акция – в две мероприятия ”, уточни зам.-председателят на парламентарната група на социалистите в 49-то Народно заседание.

 

Относно това по кое време са се срещали с Корнелия Нинова Свиленски напомни, че ръководителят на Младежкото обединяване Габриел Вълков е член на Националния избирателен щаб и като подобен всяка седмица е бил на среща.

 

„ Да си работил през цялата акция против Българска социалистическа партия, против това младежите да вземат участие в акцията и в този момент да излизаш и да даваш оценки на водача, на управлението, не е методът. Хубаво е, че когато се подлага на критика – да се подлага на критика кардинално, с причини ”, акцентира социалистът и добави: „ За страдание, тези наши младежи не схванаха, че партията не се ръководи с транспаранти, с манифестации, с митинги. И в този момент още веднъж приканват в събота пред „ Позитано ” – елате. Пленумът е вътре, в зала, от членове на Народно събрание, пленумът се привиква по избран ред ”.

 

Георги Свиленски сложи въпроса: „ Какво чухте в тези рецензии по линията на Българска социалистическа партия, по държанието на Българска социалистическа партия, по политиките на Българска социалистическа партия, по работата на парламентарната група на Българска социалистическа партия? Критиките са само кой не е намерил място в листите ”.

 

На имитация на водещия за отношението на Българска социалистическа партия към особеното мнение, Свиленски отговори: „ Разбира се, че има разнообразни отзиви – пленумите на Народно събрание протичат по 7-8 часа, в него членуват 180 индивида, изричат се по 20-30 индивида и всеки си споделя мнението. Когато има разнообразни отзиви – се гласоподава. И болшинството взима решенията. Но, някои хора не могат да одобряват, че в партията решенията се взимат с болшинство. Това е демократичното действие на всяка една политическа партия ”, акцентира социалистът.


В диалога за ръководителя на Българска социалистическа партия, Георги Свиленски акцентира:

 

„ Корнелия Нинова е определена от българските социалисти. Корнелия Нинова е получила тяхната поддръжка. Сега, когато тя не е съгласна с резултата, който сме получили и го прави оценка като пагубен, отива при българските социалисти и споделя – ето ви, приятели, моята оставка, няма да бъда ръководител. Когато бъде плануван директният избор през септември – всеки един социалист може да се яви и да изиска поддръжката още веднъж на българските социалисти. Корнелия Нинова връща властта при тези, които са я избрали ”, сподели пред БНР Свиленски и репликира:

 

„ Само че от господин Ангелов чухме по какъв начин той няколко пъти споделя – „ ние ” би трябвало да изберем, „ ние ” би трябвало да кажем. Кои сте вие? Вие - това са 70-80 хиляди български социалисти, не 60 индивида, които ще гласоподават в Националния съвет ”.

 

За държавното управление: „ Борисов типично в негов жанр направи някаква комбинация от хрумвания на разнообразни парламентарни партии. Ние ясно сме декларирали, че експертен кабинет, програмен кабинет, национално виновен кабинет може да бъде подобен, в който не попада нито едно политическо лице. Борисов сложи авансово изискване министър председател от ГЕРБ, трима министри – защитата, външните работи, по какъв начин си ги избира – не знам. И споделя - оттук насетне, сядайте и се съгласявайте с мен ”, разяснява Георги Свиленски и на въпрос на водещия отговори:

 

„ Като е първа политическа мощ с 68 народни представители да си откри поддръжка от още 68 за подобен кабинет и да си го избере.
Само, че за подобен кабинет не може да откри поддръжка, тъй като ти си победител, но си победител със 68 гласа – като станеш победител със 120 гласа, тогава може да предлагаш министър председател, министри. Да, първа политическа мощ, да почитание към резултата, който има, единствено че и той е доста мъничък, и той е с 68 депутата. Хайде, върнете обратно във времето да види по кое време първата политическа мощ в Народното събрание е била със 68 депутата, с цел да викаме – аз съм огромният победител ”, съобщи в коментара си социалистът.

 

В диалога за изхода от обстановката и това да не се отива на нови избори Свиленски акцентира, че Българска социалистическа партия е декларирала своята позиция и това е кабинет, в който не вземат участие политически лица, кабинет с 3-4 ясни целта, „ Виждаме че тази рамка стартира да намира поддръжка на политолози, социолози, в обществото, споделя се, че това, евентуално, е верният път. Иначе септември – още веднъж на избори. Само, че надали това чака българският гласоподавател ”, кометира социалистът.

 

Свиленски предвижда, че драма с избора на ръководител на Народното събрание няма да има: „ Мися, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са го договорили. Но, в действителност е значимо какъв човек ще предложат. Трябва да е пръв измежду равни, да съблюдава Правилника на българския парламент и да не го погазва, по този начин, както правеха предходните ръководители и председателстващи ”, заключи Георги Свиленски, член на ИБ на Българска социалистическа партия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР