Националният съвет на Да, България реши депутатите от формацията да

...
Националният съвет на Да, България реши депутатите от формацията да
Коментари Харесай

Да, България няма да подкрепи правителство в 50-ото Народно събрание

Националният съвет на " Да, България " реши депутатите от групировката да не вземат участие в съставянето на държавно управление или да поддържат кабинет в границите на новото 50-о Народно заседание. Това се споделя в позиция на партията, изпратена до медиите.

Вчера водачът на спечелилата изборите ГЕРБ-СДС съобщи, че в понеделник преговорен екип от партията ще стартира диалози за сформиране на държавно управление. Бойко Борисов прикани излъчените в новия парламент партии " да надмогнат егото си, да се направи експертен кабинет, доминиран по значимите министерства от ГЕРБ - министър председател, външен министър, защита ".

Минути преди конференцията на ГЕРБ във видеообръщение, че ще бъдат " ясна съпротива ".

По-рано съдпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани Борисов да стартира съвещания с " евроатлантически настроените партии ".

От " Възраждане " са безапелационни, че няма да поддържат друго държавно управление, с изключение на свое. Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия разяснява, че социалистите може и да поддържат експертен кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС. Най-новата парламентарно показана партия - " Величие " отхвърли поддръжка за държавно управление на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Единствено от " ИТН " резервират безмълвие по тематиката.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР