Пълен одит и проверка на Изпълнителната агенция за борба с

...
Пълен одит и проверка на Изпълнителната агенция за борба с
Коментари Харесай

Министър Тахов разпореди пълен одит на агенцията за борба с градушките

Пълен одит и инспекция на Изпълнителната организация за битка с градушките е разпоредил министърът на земеделието Георги Тахов.

Проверката е разпоредена на база медийни изявления и информация в общественото пространство за успеваемостта на структурата при работата ѝ.

Министър Тахов дружно с министъра на превоза Георги Гвоздейков участваха в свикания от кмета на община Нова Загора Галя Захариева спешен щаб. Снощи проливен дъжд съпроводен с градушка с размера на яйце предизвикаха вреди по постройките, колите и зелената система на града и унищожиха годишна продукция от 4 хиляди хектара в 8 обитаеми места в общината.

За инспекцията в Изпълнителната организация за битка с градушките министър Тахов сподели пред земеделците в Нова Загора, че нищо няма да се спести и нищо няма да остане прикрито. Той сподели още, че е разпоредил документите за заплащане на компенсации и заплащанията да бъдат придвижени бързо. От своя страна шефът на Изпълнителната организация за Борба с градушките инж. Валери Ценов съобщи, че от началото на сезона са изстреляни над 9 хиляди ракети. За тяхното качество, той разгласи, че дават отговор на условията. След разбор е открито, че би трябвало да бъдат разкрити в цялата страна още към 24 ракетни площадки. Кметът на Нова Загора Галя Захариева разгласи, че стартират почистването на града и огледите на здания и инфраструктура.

Аз персонално към днешна дата не бих споделил, че имам някакви подозрения в работата им, само че по-скоро желая да надградим успеваемостта, а това става точно през отчитане на действителното положение, което е, съобщи Тахов.

Инж. Валери Ценов, шеф на Изпълнителната организация за Борба с градушките, сподели: Последната социална поръчка имаше една компания, която създава подобен вид ракети със съответните документи и съответните спецификации. Реагентът, който е заложен в ракетите е сребърен йодид. По спецификация той би трябвало да дава отговор на избрани условия, избрани количества градови зърна да внася в облака. Тази спецификация е обезпечена със документ.

Галя Захариева – кмет на община Нова Загора, уточни, че са овладени всички проблеми с отводняването, прибирането на счупени клони и дървета в града. Утре продължаваме с чистенето. Смятам, че за два дни – събота и неделя, в случай че времето е по този начин ще успеем да се оправим, да почистим града и да го приведем във типа, който би трябвало да бъде. В понеделник евентуално ще създадем и цялостния обзор на всички здания, общински, с цел да забележим каква е обстановката с и да забележим какво можем да изпратим към междуведомствената комисия за справяне с бедствия и повреди, акцентира Захариева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР