Пълен одит и проверка на Изпълнителната агенция за борба с

...
Пълен одит и проверка на Изпълнителната агенция за борба с
Коментари Харесай

Земеделският министър разпореди пълен одит на Агенцията за борба с градушките

Пълен одит и инспекция на Изпълнителната организация за битка с градушките е разпоредил министърът на земеделието Георги Тахов. Проверката е разпоредена на база медийни изявления и информация в общественото пространство за успеваемостта на структурата при работата ѝ, съобщи Българска национална телевизия.

Министър Тахов, дружно с министъра на превоза Георги Гвоздейков участваха в свикания от кмета на община Нова Загора Галя Захариева спешен щаб. Снощи проливен дъжд, съпроводен с градушка с размера на яйце, аргументи вреди по постройките, колите и зелената система на града и унищожи годишна продукция от 4000 хектара в 8 обитаеми места в общината.

" Овладени са всички проблеми с отводняването, прибирането на счупени клони и дървета в града. Утре продължаваме с чистенето. Смятам, че за два дни – събота и неделя, в случай че времето е по този начин, ще успеем да се оправим, да почистим града и да го приведем във типа, в който би трябвало да бъде. В понеделник евентуално ще създадем и цялостния обзор на всички здания, общински, с цел да забележим каква е обстановката с и да забележим какво можем да изпратим към междуведомствената комисия за справяне с бедствия и повреди ", уточни Галя Захариева – кмет на община Нова Загора.

За инспекцията в Изпълнителната организация за битка с градушките министър Тахов сподели пред земеделците в Нова Загора, че нищо няма да се спести и нищо няма да остане прикрито. Той сподели още, че е разпоредил документите за заплащане на компенсации и заплащанията да бъдат придвижени бързо.

От своя страна шефът на Изпълнителната организация за битка с градушките инж. Валери Ценов съобщи, че от началото на сезона са изстреляни над 9000 ракети. За тяхното качество, той разгласи, че дават отговор на условията. След разбор е открито, че би трябвало да бъдат разкрити в цялата страна още към 24 ракетни площадки.

" Аз персонално към днешна дата не бих споделил, че имам някакви подозрения в работата им, само че по-скоро желая да надградим успеваемостта, а това става точно през отчитане на действителното положение, което е ", сподели Георги Тахов, министър на земеделието.

" Последната социална поръчка имаше една компания, която създава подобен вид ракети със съответните документи и съответните спецификации. Реагентът, който е заложен в ракетите, е сребърен йодид. По специафикация той би трябвало да дава отговор на избрани условия, опреелени количества градови зърна да внася в облака. Тази спецификация е обезпечена със документ ", сподели инж. Валери Ценов, шеф на Изпълнителната организация за битка с градушките.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР