Не става въпрос за война между МВР и Прокуратурата поне

...
Не става въпрос за война между МВР и Прокуратурата поне
Коментари Харесай

Иван Гешев: Заради войната срещу прокуратурата ще има бум на престъпността

Не става въпрос за война сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата най-малко от страна на Прокуратурата. Води се война против Прокуратурата, съобщи основният прокурор Иван Гешев на брифинг по отношение на формираното досъдебно произвеждане за оказан напън върху наблюдаващите прокурори по следствието за пране на пари, отпусни за строителството на лот 5 от автомагистрала " Хемус ".
Още по темата
Според основния прокурор интерес от тази война имат единствено нарушителите и натурален резултат от това е взрив на престъпността. Цената за това ще платят българските жители, сподели Гешев. Той акцентира, че има дълготраен стаж в правоохранителните органи и за пръв път вижда подобен невиждан, непозволен напън върху редови прокурори и то дами.

Днес са те, на следващия ден ще са съдиите, вдругиден ще сте вие, медиите, или някой елементарен жител, позицията на който не се харесва на някого, съобщи основният прокурор.

Той разяснява, че е чул, че служебният министър Рашков някъде е споделил, че това е професионален спор. Това не е професионален спор, съобщи Гешев. Това е евентуално противозаконен, непозволен напън върху магистрати да извършат закононарушение против правораздаването, уточни той.

Според Гешев по този начин някои хора възприемат изцяло неправилно главните европейски правила и стандарти като господство на правото и разделяне на управляващите. Главният прокурор е на мнение, че независимостта на българските магистрати би трябвало да бъде непрестанно отстоявана в полза на българските жители.

 Снимка: БТА

Българското общество би трябвало да знае, че ние ще работим единствено и само в техен интерес, няма да водиме война с никого, с изключение на с престъпността. Всичко останало е за тези, които го вършат, добави основният прокурор Иван Гешев.

Малко по-рано прокурори обявиха на брифинг, че им е упражняван невиждан напън от шефа на ГДБОП Калин Стоянов по отношение на следствието по проблема " Хемус ", а номинираният за вътрешен министър отхвърли обвиняванията и уточни, че прокуратурата съзнателно е неактивна, с цел да защищава от наказателна отговорност някогашните ръководещи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР