Не настояваме за писмено споразумение с „Има такъв народ“, бихме

...
Не настояваме за писмено споразумение с „Има такъв народ“, бихме
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, БСП: Склонни сме да подкрепим партията на Трифонов

Не настояваме за документално съглашение с „ ИТН “, бихме желали да има такова. Това разгласи в предаването „ Лице в лице “ по bTV зам.-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова във връзка договарянията с Има Такъв Народ за поддръжка за оферти от тях кабинет. Тя посочи, че в последното решение на Националния съвет на партията не попада условие за документално съглашение с партията на Слави Трифонов.

Анастасова изясни, че на плануваните за на следващия ден съвещания с Има Такъв Народ двете партии би трябвало да изчистят някои разлики, най-вече в областта на междинното обучение. След тези диалози още веднъж би трябвало да се произнесе Националният съвет на партията дали Българска социалистическа партия ще поддържа проектокабинета на Има Такъв Народ. Решението ще бъде взето на автограф от 180-те членове на съвета, посочи зам.-председателят на партията.

По думите ѝ социалистите са склонни да поддържат партията на Трифонов, тъй като в противоположен случай надали ще има постоянно държавно управление, а това няма да е добре за страната.

Склони са да предложат служебният кабинет да стане постоянен, в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, тъй като той се употребява с огромно доверие измежду обществото, изясни Анастасова. Тя отхвърли да разисква имената в проектокабинета на Има Такъв Народ с претекста, че е по-важно какви политики ще изъплняват министрите.

На въпроса дали е оптимист или черноглед за излъчването на постоянен кабинет с мандата на Има Такъв Народ депутатът от Българска социалистическа партия отговори: „ На моменти съм оптимист, на моменти съм черноглед “.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР