Актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване трябва да бъде

Актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване трябва да бъде ...

Парламентът решава окончателно за пенсиите и добавките


Актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване трябва да бъде гласувана окончателно в парламента, предаде БНТ. След два дни скандали в залата и противоречиви гласувания, днес трябва да стане ясно какъв ще бъде размерът на пенсиите и добавките.

До скандалите се стигна, след като председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански се опита да обедини в едно двете взаимно изключващи се предложения, лансирани от депутатите на ГЕРБ и ДПС.

То предвижда допълнително 120 лева към пенсиите от 1-ви октомври до края на годината, като антикризисна мярка и индексация на пенсиите с 1,35 коефицент на осигурителна тежест. Освен това - повишаване на минималната пенсия на 370 лв., а на максималната - на 1500 лв., но от 25-ти декември.

Финансовият министър Асен Василев каза, че предложението за добавки и увеличение на пенсииите от 1-ви октомври ще струва 751 млн.лв, с които фискът не разполага, но може да осигури 300 млн. лв., които биха стигнали само ако се отложи индексацията на пенсиите за декември.

Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на , че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Легитимни ли са за Вас избраните след това парламенти?

Източник: fakti.bg