Актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване трябва да бъде

...
Актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване трябва да бъде
Коментари Харесай

Парламентът решава окончателно за пенсиите и добавките

Актуализацията на бюджета на държавното публично обезпечаване би трябвало да бъде гласувана дефинитивно в Народното събрание, съобщи Българска национална телевизия. След два дни кавги в залата и спорни гласувания, през днешния ден би трябвало да стане ясно какъв ще бъде размерът на пенсиите и добавките.

До свадите се стигна, откакто ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански се опита да сплоти в едно двете взаимно изключващи се оферти, стартирани от депутатите на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

То планува в допълнение 120 лв. към пенсиите от 1-ви октомври до края на годината, като антикризисна мярка и индексация на пенсиите с 1,35 коефицент на осигурителна тежест. Освен това - повишение на минималната пенсия на 370 лева, а на оптималната - на 1500 лева, само че от 25-ти декември.

Финансовият министър Асен Василев сподели, че предлагането за добавки и нарастване на пенсииите от 1-ви октомври ще коства 751 млн.лв, с които фискът не разполага, само че може да обезпечи 300 млн. лева, които биха стигнали единствено в случай че се отсрочи индексацията на пенсиите за декември.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР