Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, първата жена

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, първата жена
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Китай все по-активно участва в изграждането на системата за глобално управление

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, първата жена шеф на организацията от региона на Източна Европа, даде извънредно изявление за Китайската медийна група. Георгиева съобщи, че тази година МВФ към този момент два пъти покачва прогнозата за световния стопански растеж, като международната стопанска система демонстрира мощна еластичност. Китай, един от създателите на МВФ, употребява опита на други страни, с цел да се развие и утвърди като образец за подражателство в международен мащаб.

Китай постоянно е взимал интензивно присъединяване в интернационалната общественост. През октомври 2016 година китайският юан публично бе включен в кошницата с аварийни валути на МВФ, дружно с $, еврото, английския паунд и японската йена, ставайки първата валута на нововъзникваща стопанска система в тази влиятелна ранглиста.

Кристалина Георгиева дефинира присъединяване на юана в кошницата с аварийни валути като доказателство за дейното присъединяване на Китай в световното ръководство и приноса му за международното развиване. Наред с повишението на силата на своята стопанска система и общество, Китай все по-активно взе участие в построяването на системата за световно ръководство. По негова самодейност бяха основани Азиатската банка за вложения в инфраструктурата и Новата банка за развиване, както и редица други многостранни финансови институции. „ Китайските решения “ се употребяват с поддръжката на интернационалната общественост, изключително в границите на разрастващите се страни.

28-ото издание на Международната конференция за изменението на климата на Организация на обединените нации, извършено в Дубай, реализира обилни триумфи с нови страни, присъединяващи се към интернационалните цели за декарбонизация. През последното десетилетие Китай играе основна роля в софтуерните нововъведения във фотоволтаичната промишленост, възобновимите енергийни източници и електрическите автомобили, заемайки водеща позиция в тези области, съобщи Кристалина Георгиева.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед23627Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед39392Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед20644Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед13845Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед15420Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118642Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /  ЛЕВИЦАТА, водачи на листи, избори, 9 юни  ЛЕВИЦАТА, водачи на листи, избори, 9 юни <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР