Украйна удари с ракети плаж в Севастопол, който е в

...
Украйна удари с ракети плаж в Севастопол, който е в
Коментари Харесай

Украйна удари с ракети плаж в Севастопол! Ранени са десетки, сред които и деца

Украйна удари с ракети плаж в Севастопол, който е в анексирания от Русия полуостров Крим! Ранени са десетки, измежду които и деца!

Петима мирни поданици, трима от които деца, починаха при украинска офанзива против Севастопол. Броят на ранените надвиши 120, като минимум 27 са деца.

Украинските въоръжени сили са атакували с ракети ATACMS. Пет от ранените деца са в тежко положение и лекарите се борят за живота им, оповестиха международните организации.

Украйна удари с ракети плаж в Севастопол! Ранени са десетки, измежду които и деца (ВИДЕО) 23.06.24 18:35 Почина именитият български футболист Емил Кючуков 23.06.24 18:04 Мрежата гърмна! Касова записка от плажа в Бургас изуми всички 23.06.24 17:47 Извънредно от РЗИ: Не се къпете в морето по Северното Черноморие в тези сектори! 23.06.24 17:30 Проф. Иво Христов: Цивилизацията е във етапа на унищожаването на индивида, Европа се движи към край 23.06.24 17:05

Заместник-губернаторът Александър Кулагин заяви, че по време на украинската офанзива против Севастопол са потърпевши хора, които са били на плажа, и покрайнините.

В обществените мрежи се появи видео, в което се вижда ужаса, който са претърпели хората на плажа в Севастопол.


Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова счита, че Украйна съзнателно е избрала деня на Света Троица (Петдесетница) за удара. По думите ѝ Москва ще следи реакцията на интернационалната общественост след обстрела на Севастопол от киевския режим, съобщи ТАСС.

От министерството на защитата на Руската федерация оповестиха, че Украйна е нанесла удар против гражданската инфраструктура на Севастопол с ракети ATACMS, оборудвани с касетъчни бойни глави, посочи. Ведомството заяви, че системите за противовъздушна защита са свалили четири ракети ATACMS, а друга ракета, която се е отклонила от траекторията си, е избухна над града.

Отговорността за удара по цивилни в Севастопол се носи на първо място от Вашингтон, защото американските експерти вкарват полетните задачи в ракетите ATACMS, въз основа на данни от сателитното разузнаване на Съединени американски щати, съобщи съветското министерство на защитата.

Източник от силите за сигурност сподели, че ракетите са изстреляни от украинските въоръжени сили от региона на Николаев и се работи по ликвидирането на екипажа.

Гора е пламнала на повърхност от 150 кв.м. наоколо до интернат „ Лазур “ при рухването на парчета от въздушни цели, свалени от съветската Противовъздушна отбрана. На мястото са пристигнали екипи на пожарната. Също по този начин вследствие на рухване на ракетни фрагменти се е запалила жилищна постройка.

Прессекретарят на съветския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков разгласи пред ТАСС, че президентът е в непрекъснат контакт с държавното управление и военните след офанзивата на Въоръжените сили на Украйна над Севастопол, заяви

Следственият комитет на Русия стартира дело по член за терористичен акт (член 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация). Властите на Севастопол оповестиха 24 юни за ден на печал.

Източник: Епицентър

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР