Днес е 9 септември. На тази дата през 1944 година

...
Днес е 9 септември. На тази дата през 1944 година
Коментари Харесай

Ген. Атанасов припомни: През 2000 г. НС прие закон, с който комунистическият режим беше обявен за престъпен

" Днес е 9 септември. На тази дата през 1944 година е осъществен типичен държавен прелом с присъединяване на непозната армия. Българската страна е окупирана от Червената войска ".

Така стартира декларация на парламентарната група на " Демократична България ", която направи от парламентарната естрада ген. Атанас Атанасов преди минути.

" В България е осъществен прелом, който след това дава опция да бъде открит комунистически режим, който 45 години разделя българската нация по разнообразни критерии ", продължи ген. Атанасов.

" Трябва да бъдат припомнени избрани събитие, с цел да се помни това което се е случило ", сподели още той.

" През 2000 година 38-мото Народно заседание одобри закон, с който комунистическият режим беше разгласен за незаконен ", напомни ген. Атанасов. Той уточни, че въпреки този закон да е декларативен, в него са изредени редица закононарушения на комунистическата власт.

" Разстреляни са хора, които са се борили за българската национална еднаквост ", акцентира той и даде образец с Димитър Пешев, прочут със своята роля за спасяването на българските евреи, който е наказан на 15 години затвор.

" През задачите 45 години са преследвани са хора, ограничавани са в своите права, отнемани са благоприятни условия за развиване, унищожена е българската стопанска система ", сподели още ген. Атанасов.

" Българското държавно управление в този интервал от време е предложило България да изгуби своя суверенитет и да се трансформира в 16 република ", напомни още той.

" Българска комунистическа партия през тези 45 години предприе дейности, които разделиха нацията по друг симптом, последното от които беше срамният Възродителен развой ", безапелационен беше той.

" За да има помиряване, би трябвало да има благодеяние ", приключи ген. Атанас Атанасов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР