Служебният министър на транспорта Георги Тодоров беше изслушан в парламента ...

Служебният министър на транспорта Георги Тодоров беше изслушан в парламента

Министър Тодоров: Не дълбаем каналите на пристанищата във Варна заради интереси на Доган

Служебният министър на превоза Георги Тодоров беше изслушан в Народното събрание по казусите за какво се удълбочават двата канала на пристанищата " Варна-Запад " и " Варна-Изток " и по какъв начин се съблюдават законите в тази ситуация, съобщи Българска национална телевизия.

Пред депутатите Тодоров изясни, че драгирането на канала, е част от реакциите по възстановяване на плавателната инфраструктура, а задачата е по-огромни кораби да могат да дебаркират и по този начин пристанищата да бъдат конкурентоспособни на това в Констанца.

Процедурата е предоставена от една държавно дружество на друго, което е избрало свои подизпълнители. Тодоров отрече, че драгирането обслужва единствено пристанището на свързания с Ахмед Доган Топлоелектрическа централа Варна и заяви, че се работи и по други такива планове на разнородни пристанища.

Георги Тодоров добави:

" Други изпълнени и предстоящи процедури за драгиране-възстановяване на изискванията за мореплаване на кейово място 1а на пристанищен терминал " Варна-Запад " и възобновяване на плановите параметри пред кейовите стени пред пристанищен терминал Леспорт. Рехабилитация за реализиране на планови дълбочини на подхода към канал на пристанищни терминали " Бургас-Изток " 2 и " Бургас-Запад ".

Източник: fakti.bg