Грозно заиграване е вдигането на пенсиите, защото се подхвърлят едни

Грозно заиграване е вдигането на пенсиите, защото се подхвърлят едни ...

Лидия Шулева: Грозно заиграване е вдигането на пенсиите - подхвърлят се едни пари, които после може да се отнемат


"Грозно заиграване е вдигането на пенсиите, защото се подхвърлят едни пари на пенсионерите, които после може да им се отнемат. Това не е приемливо".

Това заяви бившият министър на труда и социалната политика Лидия Шулева в ефира на bTV.

"Видяхме какво се случва в НС когато няма мнозинство. Започват т.нар. плаващи мнозинства без поемане на отговорност. Връх взе предизборният популизъм“, смята Шулева.

Тя е категорична, че не е добра идея да се правят промени в пенсиите през бюджета. "Едва ли когато се обяви, че ще се внесе актуализация, министърът на финансите и социалният министър са си представяли, че в НС няма да има управляващо мнозинство, което да поеме отговорност“, посочи тя.

За повишаването на парите за втората година майчинство, Шулева заяви, че въпреки едно от най-дългите платени майчинства в Европа, това не помага особено за раждаемостта. "Колкото и да искаме да задържаме майките вкъщи и да гледат децата, толкова по-зле това се отразява върху доходите на жените като цяло. Една политика, насочена към разкриване на повече места в ясли и детски градини, към подкрепа за работещите родители, би подобрила възможността за гледане на деца“, обясни Шулева.

Източник: fakti.bg