Грозно заиграване е вдигането на пенсиите, защото се подхвърлят едни

...
Грозно заиграване е вдигането на пенсиите, защото се подхвърлят едни
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Грозно заиграване е вдигането на пенсиите - подхвърлят се едни пари, които после може да се отнемат

" Грозно заиграване е повдигането на пенсиите, тъй като се подмятат едни пари на пенсионерите, които след това може да им се лишават. Това не е задоволително ".

Това съобщи някогашният министър на труда и обществената политика Лидия Шулева в ефира на bTV.

" Видяхме какво се случва в Народно събрание когато няма болшинство. Започват така наречен плаващи болшинства без вдишване на отговорност. Връх взе предизборният популизъм “, счита Шулева.

Тя е безапелационна, че не е добра концепция да се вършат промени в пенсиите през бюджета. " Едва ли когато се разгласи, че ще се внесе актуализация, министърът на финансите и общественият министър са си представяли, че в Народно събрание няма да има ръководещо болшинство, което да поеме отговорност “, уточни тя.

За повишението на парите за втората година майчинство, Шулева съобщи, че макар едно от най-дългите платени майчинства в Европа, това не оказва помощ изключително за раждаемостта. " Колкото и да желаеме да задържаме майките у дома и да гледат децата, толкоз по-зле това се отразява върху приходите на дамите като цяло. Една политика, ориентирана към откриване на повече места в ясли и детски градини, към поддръжка за работещите родители, би подобрила опцията за гледане на деца “, изясни Шулева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР