Разбира се, че трябва да има актуализация на бюджета.Това заяви

Разбира се, че трябва да има актуализация на бюджета.Това заяви ...

Мартин Димитров: ГЕРБ вкарват парламента в трудно положение и после казват - вижте сега какво стана!


"Разбира се, че трябва да има актуализация на бюджета".

Това заяви в "Денят започва" по БНТ народният представител от "Демократична България" Мартин Димитров, който е още и член на Комисията по бюджет и финанси.

"Позицията на "Демократична България" е, че трябва да бъдем отговорни - трябва да има мерки за пенсионерите, за бизнеса, за Covid кризата и т.н.", категоричен е Димитров.

Според него, от ГЕРБ вкарват парламента в трудно положение и после казват - вижте сега какво стана!

"Решението е преизчисляването на пенсиите да стане от 25 декември и това е смисленото нещо - стабилно увеличаване на доходите, а не подаяния", обясни депутатът от "Демократична България".

"Просто няма пари преизчисляването на пенсиите да се случи преди 25 декември", допълни той.

"Тези 120 лв. добавка за 3 месеца разбрахте ли колко струват? 750 милиона. Преизчисляването на пенсиите до края на година струва 500 милиона. Общо става към 1 милиард и 300 милиона, това означава, че двете мерки трябва да се разминат във времето", обясни Димитров.

"От "Демократична България" обаче казваме, че не можем да оставим и бизнеса в нужда. Трябва да се помогне балансиране - на икономиката, на бизнеса, който е в тежко състояние, на пенсионерите и на здравната система", допълни Мартин Димитров.

Мартин Димитров разкритикува парламентарната група на ГЕРБ-СДС и от парламентарната трибуна, като посочи, че изпадат в дамагогия.

Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на , че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Легитимни ли са за Вас избраните след това парламенти?

Източник: fakti.bg