GTA 2, издадена през 1999 година е последната номерирана игра

...
GTA 2, издадена през 1999 година е последната номерирана игра
Коментари Харесай

Ето защо GTA III, Vice City и San Andreas нямаха мултиплейър режим

GTA 2, издадена през 1999 година е последната номерирана игра от поредицата с вграден мултиплейър до излизането на GTA 4. Сега един от разработчиците на трилогията за PS2 описа за какво мултиплейър режимът е бил пропуснат.

Според някогашния механически шеф на Rockstar North Об Вермей, мултиплейър режимът е бил в проектите за GTA III, само че нещо се е объркало. Специалистът е отговарял за програмирането на режима.

„ Тъй като GTA 1 и 2 имаха мултиплейър, взехме решение, че и GTA III би трябвало да го има. Основният геймплей работеше, само че имаше прекалено много задания за играта като цяло, по тази причина отменихме режима. “

спомня си Вермей
Преди GTA IV, мултиплейърът се появява в GTA: Liberty City Stories (2005 година)

В GTA: Vice City историята беше повторена. За GTA: San Andeas разработчиците решили, че няма смисъл да прибавят мултиплейър към играта на толкоз късен стадий от виталния цикъл на конзолата.

Разбира се, модърите от дълго време са поправили тази неправда и макар достолепната възраст на игрите към момента поддържат неофициални онлайн планове. Вермей е впечатлен от напъните на почитателите:

„ Страхотно е, че общността остава толкоз дейна “.

споделя той
Мултиплейър в GTA IV

Едва когато се стигнало до създаването на GTA IV, управлението на Rockstar отдели задоволително програмисти и дизайнери на равнища за основаването на мултиплейър, тъй че екипът да има време да приготви режима.

Оттогава мултиплейърът се трансформира в неразделна част от GTA. Все още най-новата игра от поредицата – Grand Theft Auto 5, въпреки че е продадена в над 200 милиона копия, най-голямата ѝ облага идва от онлайн съставния елемент ѝ – GTA Online.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР