Светият Синод единодушно е одобрил проведения епархийски избор за Сливенски

...
Светият Синод единодушно е одобрил проведения епархийски избор за Сливенски
Коментари Харесай

Светият Синод одобри проведения епархийски избор за Сливенски митрополит

Светият Синод единомислещо е одобрил извършения епархийски избор за Сливенски митрополит, съобщи Българска национална телевизия.

Утре ще бъде организира каноничен избор сред епископите Арсений и Герасим от членовете на Светия синод. На него дефинитивно ще бъде одобрен новият Сливенски митрополит. Той ще наследи поста на митрополит Йоаникий, който умря на 9 януари 2024 година

Изборите за нов Сливенски митрополит бяха планувани за повторно. На състоялия се на 18 февруари 2024 година епархийски избор в Сливен гласоподавателите, излъчени от епархията, дадоха своите гласове на първия тур за Негово Преосвещенство Агатополския свещеник Йеротей - 26 гласа, а на втория тур - за Негово Преосвещенство Константийския свещеник Михаил - 22 гласа. На 24 февруари Светият синод касира епархийския избор.

Свещеници, епархийски гласоподаватели и миряни стачкуваха в Сливен, Ямбол, Бургас и София против касирането на избора. Имаше и контрапротест в поддръжка на решенията на Светия синод.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР