ИТН отиде за президента Румен Радев в сряда, за да

...
ИТН отиде за президента Румен Радев в сряда, за да
Коментари Харесай

ИТН при Радев: в дружески разговор за третия мандат и президентска република

ИТН отиде за президента Румен Радев в сряда, с цел да повтори готовността си да прави експертно държавно управление, в случай че получи третия мандат. Както и да разгласи какъв брой хубаво нещо е президентската република.

Това е шестата или предпоследна партия, която пристигна на " Дондуков " 2 на съвещания за сформиране на кабинет.

" Сами усещате по какъв начин ниската изборна интензивност сложи редица провокации пред българската политическа система и слага под въпрос легитимността на българските държавни институции. Вие към този момент повдигнахте темата за третия мандат, други партии също се включиха в тази тематика. От ГЕРБ са подготвени за държавно управление на малцинството. Вашите сътрудници от " Възраждане " предложиха анти-ГЕРБ държавно управление, Българска социалистическа партия също има по-голечи упоритости за включване. Как въобще гледате на този отход на българските гласоподаватели от урните, както и на всичките тези разновидности, които изброих досега ", попита Радев първоначално.

" Не занапред приказваме за експертен кабинет в изискванията на политическа рецесия като единствен вероятен метод за излизане от нея ", разгласи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. И още веднъж разви познатата към този момент теза - експертно държавно управление, въпреки и да няма изясненост какво тъкмо се влага в този термин, с авансово утвърдена проглама със периоди, които се следват.

" Партиите ще си носят следствията, в случай че още веднъж излъжат брутално ", добави Йорданов. " За първия и втория мандат няма необятна политическа поддръжка. по тази причина съгласно нас най-разумният, най-практичен и правилен ход на Народното събрание е да се пристъпи към правене на стратегия и експертно държавно управление, което да я осъществя. Мислим си, че преди всичко би трябвало да е българският народ, а по-късно всичко останало. Ние като член на Европейски Съюз не би трябвало да сме единствено реализатори, да сме като добре дресирани кучета ", продължи още той.

Йорданов изясни отново, че без значение от персоналната злост към избрани хора, били готови да приказват с всяка партия, че във всяка партия имало положителни специалисти.

Радев попита и за концепциите, които към този момент бяха стартирани, за смяна на изборната система - гръцкият модел (от Бойко Борисов) или смесена мажоритарна система, или изцяло мажоритарна система даже.

" Ние имаме ясна теза по този въпрос, в случай че би трябвало да сме по-конкретни има трети вид - президентската република ", отговори Тошко Йорданов.

" Сега ще кажат, че в този момент си подаваме топката ", сподели тук Радев, без да наподобява неудовлетворен.

След което Йорданов още веднъж повтори известните опорни точки на Има Такъв Народ за референдума, по какъв начин се провалил, само че по какъв начин те постоянно били подготвени и не са се отказали от позицията за президентска република.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР