Най-засегнат от пандемията e ритейл бизнесът, втори са ресторантьрите, след

...
Най-засегнат от пандемията e ритейл бизнесът, втори са ресторантьрите, след
Коментари Харесай

Радосвет Радев: Трябва да има данъчна ваканция

" Най-засегнат от пандемията e ритейл бизнесът, втори са ресторантьрите, по-късно превоз, фитнеси, а експортната промишленост също ", означи в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов “ по NOVA NEWS ръководителят на Българската стопанска камара Радосвет Радев. Според него обстановката в здравния си аспект е сериозна, само че в стопанската система може да стане покруса, защото неяснотата за бизнеса е най-тежка.

За Радосвет Радев би трябвало да е ясно за ръководещите, че и здравите, и болните имат потребност от работещ бизнес, като би трябвало да има данъчна почивка.

" Проблемът с ликвидността на българския бизнес става все по-голям ", съобщи Радев.

Той има вяра, че ограниченията и помощите за подкрепяне на бизнеса би трябвало да се извършват по-бързо. В предаването се включи и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" Единствената мярка, която работеше, е 60/40 ", безапелационен бе той.

За него би трябвало да има ясна и безапелационна поддръжка за компаниите и да се вкара 75% от брутното заплащане отплата за служащите, както и същия % за изгубени работни часове.

Радосвет Радев заключи, че по доста въпроси имат общо мнение със синдикатите, когато те са за това бизнесът да работи добре и бързо да се възвърне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР