В неделя южнокорейският президент Юн Сук-йол ще проведе двустранни преговори

...
В неделя южнокорейският президент Юн Сук-йол ще проведе двустранни преговори
Коментари Харесай

Китай, Южна Корея и Япония с първа тристранна среща от години

В неделя южнокорейският президент Юн Сук-йол ще организира двустранни договаряния поотделно с китайския министър председател Ли Цян и с японския министър председател Фумио Кишида, а в понеделник ще се състои тристранната среща, посочи южнокорейски консултант по въпросите на националната сигурност.

След тристранната намира се чака водачите да създадат взаимно изказване по тематики, свързани с шест области, в това число стопанската система и търговията, сподели на брифинг южнокорейският представител, представен от Българска телеграфна агенция.

През 2008 година Южна Корея, Япония и Китай се договориха да организират среща на върха всяка година, с цел да подтикват районното съдействие, само че поради неразбирателства и поради коронавирусната пандемия на срещите бе сложена пауза. Последната тристранна намира се състоя в края на 2019 година

Сега тримата водачи ще се срещнат в миг, в който Южна Корея и Япония работят за възстановяване на връзките между тях , които бяха обтегнати от исторически разногласия, и в същото време задълбочават тристранното партньорство със Съединени американски щати в региона на сигурността на фона на засилващото се съревнование сред Пекин и Вашингтон.

Китай към този момент предизвести, че напъните на Съединените щати за по-нататъшно възстановяване на връзките със Сеул и Токио могат да станат причина за подклаждане на напрежение и борба в района.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР