Най-възрастният действащ адвокат в България е Йордан Минчев от старопрестолния

...
Най-възрастният действащ адвокат в България е Йордан Минчев от старопрестолния
Коментари Харесай

92-годишен от Велико Търново е най-възрастният действащ адвокат

Най-възрастният настоящ юрист в България е Йордан Минчев от старопрестолния град.

92-годишният настоящ правист  е феномен-мозъкът му работи с точността на бръснач и не стопира да се готви интензивно и точно за делата, по които продължава да се явява в съда, с цел да пази жителите, потърсили адвокатските му услуги.

Христо Минчев има свое мнение за правосъдната промяна , както и функционалностите на основния прокурор и Висш съдебен съвет.

Минчев стартира работа във великотърновската адвокатура през далечната 1956 година. Кандидатства в специалностите Химия, Физика и Право и го одобряват във физика и право. Избира правото по гледище на негов чичо.

Мечтата на Минчев била да стане публицист , само че тя по този начин и не се реализира, тъй като имало място за сътрудник на Българска телеграфна агенция в Каварна и Балчик. Родителите му не желали да го пуснат толкоз надалеч и по този начин той се разминал с публицистиката. През 1950 Христо приключва семестриално и отбива военната си работа в Елхово.

Христо Минчев постоянно е приказвал с доста огромно почитание за адвокатската гилдия, постоянно се е гордеел, че е неин член .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР