Най-ожесточеното нападение от руските нашественици срещу позициите на ВСУ в

...
Най-ожесточеното нападение от руските нашественици срещу позициите на ВСУ в
Коментари Харесай

Военен наблюдател: Яростно нападение на окупаторите в Бахмут, но без особен резултат

Най-ожесточеното нахлуване от съветските нашественици против позициите на ВСУ в Бахмут е било осъществено на 7 против 8 май. За това оповестява военно-политическият наблюдаващ Александър Коваленко, представен от УНИАН.

„ Самият случай е подобен - когато Пригожин твърди нещо, думите му би трябвало да се възприемат на половина и даже да се умножат по нула. Някъде, някъде и в региона на Бахмут те са в по-добра обстановка във връзка с доставките и огневия капацитет, околкото на други места. Но макар обстоятелството, че през вчерашния ден беше впрегнат необятен набор от разрушителни оръжия и сериозна жива мощ, нашествениците не съумяха да реализират никакъв рационален резултат. Към сутринта на 8 май ВСУ управляват всички съществени позиции. „ Успехът “ им беше кратковременен, написа той.

Според него окупаторите се пробват да се засилват на бойното поле, т.е. от ден на ден ускоряват щурмовите интервенции в посока на Хромово и Ивановск, като стигат и до Минковка и югозападно от Ивановск. Но и тази инвазия интервенция не им носи впечатляващ резултат.

В същото време по информация на прокремълската организация ТАСС „ щурмовата армейска авиация на Южния боен окръг (ЮВО) е нанесла удар в региона на селищата Веселе и Бахмут, изумена е живата мощ на съперника ".

" Силите на ударната армейска авиация на Южния боен окръг нанесоха проваляне на живата мощ на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в регионите на обитаемоте места Веселе и Бахмут " твърди началникът на пресцентъра на групата " Юг " Вадим Астафиев.

Според него са атакували разследващия команден пункт и склад с муниции на 81-ва механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в региона на Серебрянка в Донецк.

" Разчетът на реактивната система за залпов огън " Торнадо-С “ от групировката " Юг “ унищожи скупчването на жива мощ и военна техника на съперника в региона на село Александровка. Също в това направление бяха нанесени ракетни удари в пунктовете за краткотрайно дислокиране на 50-та и 30-та бригади на Въоръжените сили на Украйна в обитаемоте места Дружковка и Часов Яр “, декларира още Астафиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР