Най-мощният ледоразбивач в света - „Арктика“, днес официално стана част

...
Най-мощният ледоразбивач в света - „Арктика“, днес официално стана част
Коментари Харесай

Русия пусна най-мощния атомен ледоразбивач в света

Най-мощният ледоразбивач в света - „ Арктика “, през днешния ден публично стана част от съветския атомен флот, съобщи РИА Новости. Генералните шефове на „ Атомфлот “ Мустафа Кашка и на Балтийски цех Алексей Кадилов подписаха приемно-предавателния протокол по време на тържествена гала на пристанището в Мурманск, в която взе участие съветският министър председател Михаил Мишустин. След това на ледоразбивача бе повдигнат държавният байрак на Русия.

„ Арктика “, чиято дължина е 173,3 метра, широчина - 34 метра и водоизместване - 33 500 тона, дойде на пристанището в Мурманск през предходната седмица след проби. За три седмици ледоразбивачът преодоля 4800 морски благи като по време на инспекцията на системите в ледови условия доближи географската точка на Северния полюс, съобщи " Атомная сила ".

Атомните ледоразбивачи от план 22220 са най-големите и мощни в света и се планува да обезпечат водачеството на Русия в Арктика. Те могат да съпровождат морски съдове, пробивайки лед с дебелина до 3 метра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР