С викове съд за садистите десетки пловдивчани се събраха на

...
С викове съд за садистите десетки пловдивчани се събраха на
Коментари Харесай

Пловдивчани протестираха заради тормозената зверски Джеси СНИМКИ

С крясъци съд за садистите десетки пловдивчани се събраха на митинг в центъра на града и потеглиха с шествие по основната улица. Те са предизвикани от изключителната свирепост към кучето Джеси от Пловдив. Искането им е Стоил Георгиев, който тормозише кучето, да получи ефикасна присъда. Протестни дейности през днешния ден ще има и в други градове в страната, разясниха протестиращите.

Всички се насочиха преди минути към прокуратурата, държейки афиш в ръка с лика на Джеси, с цел да насочат своите претенции и да спре насилието над животни. Според тях садистите би трябвало да получат ефикасни присъди за жестокостта, която предизвикват на четириногите, написа

Сред протестиращите беше и Радослава Камбурова, която е една от спасителките на кучето и в този момент поставя грижи за него.

“Държава няма. Дали ще е за куче, дали за човек. Той е посягал и на дете, даже е имало и дело, което се е гледало при закрити врата и са го оправдали. Нямам никва информация по следствието. Никой не ми се обажда. На 7-ми май пуснах нова молба към прокуратурата с нови очевидци и претенции. В понеделник адвокатката ще се обади. Подозираме, че Зоополицията в Пловдив не прави нищо, а взимат едни заплати единствено. Много се веселя, че пристигнаха толкоз хора, на които им пука и не са безразлични, ” съобщи през сълзи Камбурова.

По думите на дамата преди дни, след скенер на Джеси ѝ е бил открит израстък, а съмненията за приемането му е, че агресорът Стоил Георгиев му е давал стероиди. Тя е безапелационна, че митингите ще продължат, в случай че няма някакво развиване по тази значима тематика.

По време на шествието пристигнаха и деца, които сами бяха изработили плакати с думите - “ Ние сме техния глас ”. Кучето Жана също протестираше за Джеси, както и нейният собственик, който е чужденец. Въпреки това хората приканват повече жители да дойдат на централната улица и да стачкуват в поддръжка на животните, тъй като доста от тях биват унизени от агресори, които не получават наказване.

 

Припомняме, че на 9-ти април възпитаници от Френската гимназия в Пловдив видели питбула в безпомощно положение, воден от притежателя Стоил Георгиев. Кучето куцало, имало кръв,следи от порязване и нямало четина тук-там. по тази причина подали сигнал в полицията. Униформени открили притежателя на животното, а БАБХ му постановиха санкция за това, че не поставя съответни грижи за четириногото.

Джеси 11 години е живяла без обич и под ужасяващ гнет. Видът на кучето издаваше, че през годините стопанинът не е полагал грижи за него, само че за благополучие то към този момент е избавено.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР