Най-малко седем души загинаха при голямо свлачище в селски район

...
Най-малко седем души загинаха при голямо свлачище в селски район
Коментари Харесай

Седем души загинаха при голямо свлачище в Индия

Най-малко седем души починаха при огромно свлачище в селски регион в североизточния индийски щат Манипур. 55 индивида са в неопределеност, съобщи Ройтерс, като се базира на локалните управляващи.

Спасителните екипи, затруднени от проливните дъждове, съумели да извадят 19 оживели тази заран, само че възможностите за намиране на още живи хора са дребни. Срутването на земни маси станало върху сектор от изграждана железопътна линия, където работели към 80 индивида.

Индийската войска изрази подготвеност да изпрати на мястото на свлачището свои хеликоптери, които да оказват помощ при избавителната интервенция.



Безпрецедентните за този месец мусонни дъждове в североизточни индийски щати и прилежащ Бангладеш предизвикаха до момента гибелта на повече от 150 души. Милиони хора бяха принудени да изоставен домовете си поради пагубните наводнения, като някои къщи по ниските места са напълно под вода.

Националната метеорологична организация на Индия в това време заяви, че през юни в страната са паднали с 8 % по-малко дъжд от междинното за месеца, което се дължи на оскъдните превалявания в централните региони (само 54 % от нормата).


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР