Националният доверителен еко фонд (НДЕФ) одобри за реализиране проект на

...
Националният доверителен еко фонд (НДЕФ) одобри за реализиране проект на
Коментари Харесай

Одобрен е проект на стойност близо 700 хил. лева за ремонт на сондаж за минерална вода в Свищовско

Националният поверителен еко фонд (НДЕФ) утвърди за осъществяване план на община Свищов на стойност близо 700 хиляди лв.. Средствата, които са взаимно финансиране от Фонда и Общината, са за създаване на каптажна шахта при Сондаж Р-4хг от находище за минерална вода „ Свищов “, довеждащ тръбопровод и помпена станция с черпателен контейнер в града. Това оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

Оттам прецизираха, че това се случва след привършване на първи стадий от дейностите по план „ Ремонт и реорганизация на сондаж Р-4хг от находище за минерална вода №68, гр. Свищов, община Свищов “, при който Общината със лични средства в размер на 80 хиляди лв. извърши проучвателни административни процедури и ремонтни действия на сондажа.

Във връзка с реализирането на втория стадий от плана, със средствата обезпечени от НДЕФ, следва построяването на каптажна шахта, в която да се разположат надзор на помпеното съоръжение, водомер за отчитане на изразходваните количества и всичко належащо за естественото действие на системата. Каптажната шахта ще бъде с размери към 3х4м. и дълбочина 2,35 метра.

Предвижда се също построяването на довеждащ тръбопровод за минерална вода с трасе от каптажната шахта до нова помпена станция с контейнер в Свищов, който да резервира нужните размери минерална вода за зареждане на бъдещите потребители. Помпената станция с черпателен контейнер ще бъде напълно вкопана за опазване на температурата на минералната вода. Предвидена е и външна топлоизолация. Цялото оборудване ще бъде с размери към 15,50м х 10,70м и дълбочина 4,10 метра, показаха от общинския пресцентър.

От каптажната шахта при сондажа до помпената станция с черпателен контейнер ще бъде построен напорен тръбопровод за минерална вода, който да води водите от сондажа до резервоара. Трасето на водопровода попада в границите на обитаемото място и е съгласуван с регулационния проект на Свищов. Водопроводът ще бъде с приблизителна дължина към 1100 метра и ще стига до спортната база на Корпус Юг, допълниха от общинската администрация.

Българска телеграфна агенция напомня, че първият стадий от ремонтните дейности на сондажа за минерална вода, намиращ се в урбанизираната територия на крайдунавския град, стартира в края на месец март.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР