Най-малко 16 души, включително деца, загинаха при ожесточена престрелка между

...
Най-малко 16 души, включително деца, загинаха при ожесточена престрелка между
Коментари Харесай

Седем деца загинаха при престрелка в Афганистан

Най-малко 16 души, в това число деца, починаха при яростна престрелка сред група въоръжени лица и силите за сигурност на талибаните в западния афганистански град Херат, съобщи ДПА.
Сблъсъците траяли близо три часа. След края им в регионалната болница в Херат били откарани мъртвите тела на седем деца, три дами и шестима мъже, сподели пред ДПА източник от здравното заведение, поискал анонимност.
Местен публицист от провинция Херат удостовери тази версия.
Говорител на министерството на вътрешните работи обаче твърди, че при интервенцията са убити трима похитители, укривали се в къща.
Първоначално локални медии оповестиха, че силите на талибаните са подхванали интервенция против отцепническа група, която в миналото е била част от талибаните, само че неотдавна се е включила към терористичната формация "Ислямска страна ".
Кадри от мястото на конфликтите демонстрират изцяло разрушена къща.
Талибаните са врагове на "Ислямска страна ". Двете екстремистки групировки враждуват между тях, откогато "Ислямска страна " се появи в Афганистан при започване на 2015 година
След като талибаните превзеха Афганистан, бойците на "Ислямска страна " направиха редица набези с жертви, основно против силите на талибаните и шиитски религиозни обекти.
Този месец те поеха отговорност за два огромни бомбени атентата в северната и южната част на Афганистан, при които починаха минимум 100 цивилни.
Талибаните са сурови към клоновете на "Ислямска страна ", а управляващите не я преглеждат като опасност за новоустановеното си ръководство.
Няколко десетки бойци на "Ислямска страна " са се предали на образуваните от талибаните управляващи в провинция Нангархар в Източен Афганистан, заяви афганистанската организация Пажвок.
По информация на представители на разследващите служби в провинцията предалите се бойци са 50. Отбелязва се, че това е станало допустимо с помощта на "посредничеството на вождовете на локалните племена ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР