ЕС изпрати първата хуманитарна пратка с помощ за Газа през

...
ЕС изпрати първата хуманитарна пратка с помощ за Газа през
Коментари Харесай

Първа хуманитарна пратка от ЕС за ивицата Газа през американското пристанище

Европейски Съюз изпрати първата филантропична пратка с помощ за Газа през Кипър до краткотрайното американско пристанище през днешния ден, 17 май. Това заяви представител на Европейската комисия и означи, че пристанището стартира работа едвам през вчерашния ден.

Първата европейска пратка през новоизграденото пристанище е формирана от 88 хиляди консерви и е подаяние от Румъния.

В известието на Европейска комисия се показва, че Европейският координационен център за дейности в изключителна конюнктура остава в контакт с страните от Европейски Съюз и филантропичните сътрудници, с цел да насочи помощта по морски кулоар.

 Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците 2 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците 2 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото

От началото на тази година Европейски Съюз даде за Газа над 2000 тона помощи, превозени по Хуманитарния въздушен мост до Египет, както и 193 милиона евро за нуждаещите се палестинци.

Комисията добавя, че доставки са нужни и по наземни пътища към Газа, в това число през пропускателните пунктове „ Керем Шалом “ и „ Рафа “.

Междувременно страната се приготвя за евентуален ответен удар от Иран

Европейски Съюз приканва Израел да даде дълготраен достъп по нови подходи, да вземем за пример през пропускателния пункт „ Ерец “ и пристанището на Ашдод.

Повечето пакети с храна паднаха в морето

По-рано този месец Европейска комисия, Германия, Гърция, Италия, Нидерландия, Кипър, Обединените арабски емирства, Англия и Съединени американски щати показаха желание да отворят кулоар за доставка на филантропична помощ за Газа по море. В края на март представител на Организация на обединените нации изиска помощ за Газа по механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана, се отбелязва в известието.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР