Ватикана определи нови правила, които трябва да напътстват свещениците при

...
Ватикана определи нови правила, които трябва да напътстват свещениците при
Коментари Харесай

Ватикана с нови правила за признаването на духове, светци и чудеса

Ватикана дефинира нови правила, които би трябвало да направляват свещениците при проверяването на случаи на духове, светци, чудеса и обладавания от демони, написа Би Би Си. Новите текстове би трябвало да разрешат въпроси като по кое време една плачеща скулптура е подправена вест и по какъв начин да се удостовери, че появяването на духове е същинска.

Докладването на такива явления през последните години е повишено, основно поради обществените мрежи и изобилието на подправени вести и дезинформация.

Твърденията би трябвало да затегнат критериите за разглеждане, разбор и потвърждаване или отказване на сходни случаи. За последно тези правила са били обновени през 1978 година

 Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците 2 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците 2 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото

Ексклузивно в „ 120 минути “ приказва „ Министерството на екзорсизма “

През вековете след появяването на християнската вяра и по-късно църквата, редица хора са свидетелствали, че даден светец им се е явил на сън или под формата на дух. Тези случаи, които са приети публично от Ватикана, водят до големи поклонения на вярващи. Милиони хора всяка година се стичат към Лурд във Франция или Фатима в Португалия, където се твърди, че Богородица се е явила на деца и е дала обещание знамение. И на двете места се твърди, че са виждани необикновени феномени, като това слънцето да се движи на зиг заг по небето.

Появата на Богородица е публично прието от църквата през 1930 година

Буенавентура е едно от местата с най-висока престъпност в страната, духовникът употребява пожарен автомобил, с цел да ръси със светена вода

Други сходни случки обаче е открито, че са подправени. През 2016 година италианка стартира да твърди, че постоянно ѝ се явяват Богородица и Исус поради скулптура, която си донесла от Босна. В градчето се събирали постоянно стотици поклонници, които се молели на статуята. Отнело 8 години на локалния духовник да опровергае историята.

Заради сходни истории Ватикана – институция, пропита с мистицизъм, която към момента поддържа връзка с димни сигнали – се надява, че новите правила ще контролират появяването на такива сигнали.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР