МЕКСИКО СИТИ - Докато мексиканците се готвят да гласуват на

...
МЕКСИКО СИТИ - Докато мексиканците се готвят да гласуват на
Коментари Харесай

Мексиканците гласуват на фона на рекордно насилие срещу кандидати, длъжностни лица

МЕКСИКО СИТИ - Докато мексиканците се готвят да гласоподават на президентските избори в страната в неделя, 2024 година се оказа една от най-насилствените години за претенденти и изборни чиновници в страната, с повече от 225 убити, съгласно отчетите. 

В сряда Хосе Алфредо Кабрера Бариентос беше погубен пред поддръжници, до момента в който водеше акция за кмет на Коюка де Бенитес, в щата Гереро. Той беше по-напред в социологическите изследвания в район, където картелите са изключително мощни.

Според Data Cívica, жертвите на изборно политическо принуждение са се нараснали с 235,7% от 2018 година до 2023 година, по време на мандата на Андрес Мануел Администрацията на Лопес Обрадор (AMLO), като 2024 година е най-насилствената година до момента.

„ Напусках квартално заседание късно през нощта в квартал Пералвило, когато претърпях плахо нахлуване. Простреляха ме 6 пъти до момента в който бях в колата си “, сподели Алесандра Рохо де ла Вега, претендент за кмет на Alcaldía Cuauhtémoc в Мексико Сити, к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР