Космическият кораб “ трябва да лети до Международната космическа станцияКосмическият

...
Космическият кораб “ трябва да лети до Международната космическа станцияКосмическият
Коментари Харесай

Космическият кораб „Старлайнер“ трябва да лети до Международната космическа станция

Космическият транспортен съд „ “ би трябвало да лети до Международната галактическа станция
Космическият транспортен съд „ Старлайнер “ на компанията „ Боинг “ би трябвало да лети до Международната галактическа станция (МКС) с астронавти на борда, заяви Агенция Франс Прес. Изстрелването от стартовата площадка Кейп Канаверал във Флорида е планувано за през днешния ден от 16:25 ч. по Гринуич.
Астронавтите на НАСА Бъч Уилмор и Суни Уилямс са ветерани в галактическите полети. Капсулата „ Старлайнер “ ще бъде изведена в орбита от ракета „ Атлас V “.
Преди девет години НАСА поръча създаването на нови транспортни средства на фирмите „ Боинг “ и „ СпейсЕкс “, с цел да не зависи от съветски галактически кораби за превозване на астронавти до МКС.
„ СпейсЕкс “ прави тази активност от четири години,
само че „ Боинг “ претърпя поредност неуспехи. Компанията към този момент е разтърсена от проблемите със сигурността на своите самолети. Настоящата задача е значима за репутацията на „ Боинг “. За НАСА актуалният полет също е с огромна значимост, защото съществуването на второ транспортно средство ще разреши по-добро ръководство в възможни изключителни обстановки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР