Милионерите в САЩ изпревариха с над 1 милион души населението

...
Милионерите в САЩ изпревариха с над 1 милион души населението
Коментари Харесай

Милионерите в САЩ изпревариха с над 1 милион души населението на България

Милионерите в Съединени американски щати изпревариха с над 1 милион души популацията на България
През предходната година Съединени американски щати са изпреварили останалата част от света по броя на милионерите, които живеят в страната. Те са са се нараснали с 600 000 души, сочи ново изследване на консултантската компания „ Капджемини “ (Capgemini), предава Българска телеграфна агенция.
Милионерите в „ страната на неограничените благоприятни условия “ са се нараснали със 7,3 на 100 по отношение на 2022 година до 7,5 млн. души.
Броят им е с над 1 милион души повече от популацията на България. В края на 2023 година то е било 6 445 481 души, по данни на Националния статистически институт. Общото положение на милионерите в Съединени американски щати през предходната година е достигнало 26,1 трилиона $, което е със 7 на 100 повече по отношение на миналата 2022 година
Консултантската компания „ Капджемини “ дефинира милионерите като „ хора, които имат капиталови активи за минимум 1 милион $ “.
В тази сума не се включва пазарната стойност на главното им жилище, на предмети за дълготрайна приложимост или с колекционерска стойност.
Защо забогатяват американците
Забогатяването на американците през 2023 година идва на фона на повишаването на акциите на редица компании, търгувани на фондовите пазари в Съединени американски щати и на рекордните стойности на водещите борсови показатели. Възходящият им тренд е подсилен от развиването на технологиите, основани на изкуствен интелект, което даде подтик на интереса на вложителите към скъпите бумаги на софтуерните корпорации.
Към това би трябвало да бъдат прибавени трилионите долари,
които администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън наля в стопанската система на страната, в това число и под формата на финансова помощ за консуматори и производители, показва Си Ен Би Си. Данните на „ Капджемини “ сочат, че най-богатите американци забогатяват с бързи темпове. Броят на тези, които имат активи за минимум 30 милиона $, се е нараснал със 7,5 на 100 през предходната година до към 100 000 души. Общото им положение е повишено до 7,4 трилиона $.
Броят на милионерите в международен мащаб се е нараснал с 5,1 на 100 през предходната година до 22,8 милиона души.
Общото им положение е повишено до рекордните 86,8 трилиона $. Сред тях най-богатите хора са единствено 1 %, само че имат 34 на 100 от всички активи, сочи отчета на консу „ Капджемини “.

След Северна Америка, районът с най-съществено нарастване на броя на милионерите е Азиатско-тихоокеанският (+4,8 на сто).
Следват Европа (+4 на сто), Латинска Америка (+2,7 на сто) и Близкия изток (+2,1 на сто), а в Африка броят им понижава (-0,1 на сто).
Войната на Русия в Украйна и офанзивата на Израел против палестинската ислямистка формация „ Хамас “, идните президентски избори в Съединени американски щати, скъпото кредитиране поради високите лихвените проценти и евентуалното закъснение на икономическия напредък обаче могат да забавят темпа на увеличение на броя на милионерите, показват анализатори.
В какво влагат най-богатите
„ Последните 10 години бяха изключителни. Но обстановката към този момент е изцяло друга на фона на високата инфлация. В отчета на компанията се показва, че заможните хора усилват вложенията си в по-сигурни активи и понижават каузи на акциите на компании в своите капиталови портфейли.
Инвестиционните принадлежности с закрепен приход, които имат,
се усилват като дял от 15 на 20 на 100. Милионерите усилват и своите вложения в недвижими парцели – от 15 на 19 на 100. Притежаваните от най-богатите хора акции обаче понижават до 21 на 100 от капиталовите им портфейли. Това е най-ниското ниво на този индикатор от повече от 20 години.
Заможните вложители стартират да заобикалят фондовия пазар в Съединени американски щати,
който се движи най-вече от скъпите бумаги на група софтуерни корпорации, показва консултантската компания „ Капджемини “.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР