Най-големият собственик на имоти в Германия ще намали отоплението на

...
Най-големият собственик на имоти в Германия ще намали отоплението на
Коментари Харесай

Няма газ: Ограничения за стотици хиляди хора в Германия, а още не е зима

Най-големият притежател на парцели в Германия ще понижи отоплението на стотици хиляди наематели през идващите месеци вследствие на проблемите, които изпитва страната поради дефицита на газ от Русия.

Воновия - най-големият жилищен тръст в Германия, има един милион наематели.

Тази негова стъпка е опит “да се спести колкото се може повече газ”, с цел да се приготви за задълбочаващата се енергийна рецесия, написа Cи Ен Ен.

Ограниченията ще обиден 55% от жилищата и ще бъдат в действие до последващо решение, споделя представител на компанията.

Действията на Воновия илюстрират по какъв начин хората в страната с най-голямата стопанска система в Европа стартират да усещат резултатите от това, което преди време немското държавно управление публично разказа като “газова криза”.

Мащабите на енергийната рецесия бяха подчертани още в петък от новината, че една от най-големите енергийни компании в Германия – Uniper – е поискала държавна помощ като разследване от „ актуалните ограничавания на доставките на газ “. Германските депутати поддържаха проектите си за наново активиране на въглищни електроцентрали, с цел да се резервира газ.

Ограничени доставки

Само преди две седмици Германия прикани жителите да употребяват силата икономично, защото газовите доставки от Русия внезапно понижиха.

Тогава Берлин задейства втората фаза на своята триетапна газова стратегия за незабавни случаи, която го приближи с една крачка до ограничение на доставките за промишлеността - стъпка, която ще нанесе голям удар върху индустриалното сърце на стопанската система на страната.

Правителствените данни демонстрират, че оборудванията за предпазване на газ в Германия сега са цялостни на към 63%, което е по-ниско от междинното за интервала от годината.

За да пести газ, Воновия е разпоредила на техниците си да лимитират температурата на отоплителните системи през нощта на наемателите до 17 градуса по Целзий.

Макар понижаването на температурата да е относително малко, един-два градуса са основни за спестяването на до 8% от разноските за отопление, означават от концерна. На този стадий доставките на топла вода няма да бъдат наранени. Централната отоплителна система ще продължи да нагрява денем и ранните часове на вечерта.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР