Кардиологът д-р Бойчо Бойчев, който е почетен гражданин на Казанлък,

...
Кардиологът д-р Бойчо Бойчев, който е почетен гражданин на Казанлък,
Коментари Харесай

Лекар от Старозагорско спечели престижна международна награда

Кардиологът доктор Бойчо Бойчев , който е почетен жител на Казанлък, и екипът му завоюваха интернационално самопризнание на извършения в Пуерто Варас, Чили конгрес на WSA . Разработената от него система за непрестанно отдалечено наблюдаване на пациенти „ CheckPoint cardio “, завоюва най–престижната премия на Организация на обединените нации за нововъведения в региона на опазването на здравето (Health & Well Being) в състезание със 180 страни .

На първия стадий „ CheckPoint Сardio “ е била измежду петте номирани компании от целия свят , а в последния ден от конгреса след гласоподаване на журито е оповестена за световен победител . Това е комплицирана система, формирана от сертифициран профилиран медицински хардуер и програмен продукт , посредством които се наблюдават в действително време голям брой витални индикатори – артериално налягане, приблизително артериално налягане, пулсово налягане, засищане на кръвта с О2, дишане, телесна температура, състояние на тялото в пространството и голям брой изведени параметри от електронната матрица.

Системата обезпечава 24-часов непрестанен телемониторинг в действително време на пациенти , намиращи се в болнична или извънболнична среда. При вписване на смяна в положението на виталните индикатори на пациента или животозастрашаващи положения се страртира незабавна процедура с позвънявания до виновния болничен екип, лекуващия доктор и самия пациент. Интерес към системата демонстрират държавни институции от целия свят, като в някои страни тя към този момент е въведена, а в други следва такава имплементация.

Медици с искане: Неваксинираните деца да не бъдат допускани до учебно заведение!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР