Най-големият боен кораб в историята на британските кралски военноморски сили

...
Най-големият боен кораб в историята на британските кралски военноморски сили
Коментари Харесай

Британски звяр излиза в открито море

Най-големият военен транспортен съд в историята на английските кралски военноморски сили излиза в намерено море, заяви „ Скай нюз “. Новият самолетоносач „ Кралица Елизабет “ на британците ще напусне корабния док в Шотландия.

Самолетоносачът ще организира разнообразни опити и маневри в намерено море, които да тестват качествата му. Едва след няколко години ще може да бъде наведен в бойна подготвеност.

На борда му има повече от 700 души екипаж – от военнослужещи до зъболекари. Най-възрастният член на екипажа е на 58 години, а най-младият – на едвам 17.

Самолетоносачът „ Кралица Елизабет “ бе издигнат за близо осем години, а цената на целия план се прави оценка на близо 6 милиарда английски паунда, което е 7.6 милиарда щатски $.

Близо 40 самолета могат да бъдат ситуирани на самолетоносача, който е първият в английския флот от HMS „ Ark Royal “ насам. Палубата на новия английски самолетоносач е колкото три футболни стадиони.

Критиците на плана настояват, че той не е нищо друго, с изключение на пари, хвърлени напразно. От английския флот обаче показват, че посредством този транспортен съд ще бъдат във „ висшата лига “ на бойните сили в международен мащаб.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР