Най-добре представилите се ученици в кампанията Грамотни ли сме?“ ще

...
Най-добре представилите се ученици в кампанията Грамотни ли сме?“ ще
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Южна България на 20.12.2022 г.

Най-добре представилите се възпитаници в акцията „ Грамотни ли сме? “ ще бъдат наградени през днешния ден в Общинския детски комплекс в Пловдив. В надпреварата взеха присъединяване 1009 възпитаници от 36 учебни заведения. Целта бе да се ревизира равнището им по български език. Разнообразните задания предизвикаха участниците да покажат до какъв брой са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в актуалния български литературен език.

============================

Дариха 8500 лв. на Детската клиника в УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. Парите са от Регионалната занаятчийска камара, а сумата е събрана от продажби в детски изложения на красивите произведения, направени от дребните участници, минали образование в „ Занаятчийското учебно заведение “ в Старинен Пловдив.

=============================

„ Хасково в картини от предишното “ - галерия живопис от фонда на Художествената изложба „ Атанас Шаренков “ откриват от 11 ч. през днешния ден. От общината ще покажат там и календара на Хасково за 2023 година, който включва 12 живописни платна на именити хасковски художници, въодушевени от родния град.

Довечера предколедната стратегия в Хасково продължава с концерти в Младежкия център и в читалище „ Заря “, приходите от които ще бъдат дарени за лекуването на 5-годишния Дани, който се бори със Сарком на Юинг. В Областната администрация през днешния ден се открива и Благотворителен коледен базар в помощ на Дани.

=======================

Съмнения, че Общинската болница във Велинград ще бъде продадена на частни лица, разпалиха нова вълна от напрежение в града. Темата е в дневния ред за днешната сесия на Общинския съвет, която тече сега. На съвещанието участват доста жители, вземат участие и народни представители. Лечебното заведение е в неприятно финансово положение, само че неотдавна с новото управление стартира да се възвръща. Повод за недоволството стана импортираното единствено ден преди сесията предложение за освобождение на шефа доктор Данчо Гурдев.

=========================

Мащабна спецакция се организира от сутринта в ромските махали на Асеновград, Садово и околните села Болярци и Боянци. Тя е ориентирана към цялостното застраховане на публичния ред и пътната сигурност, предварителна защита и противопоставяне на битовата престъпност и попречване на възможни престъпления. Служители на полицията, жандармерията, Национална агенция за приходите, Агенция „ Митници “, Областната дирекция по сигурност на храните и Регионалната дирекция по горите ревизират частни адреси, търговски обекти, коли и хора. Междинни резултати от профилираната интервенцията ще бъдат показани по-късно през днешния ден.

88-годишна жена почина при пожар в жилището си в Пловдив, оповестяват от пожарната. Огънят е обхванал жилището на 15-тия етаж на бул. „ Марица “ № 146. Унищожени са мебели, опушени са стени. Изпратените на място огнеборци са съумели да спасят жилището, само че обитателката му е открита обгоряла.

В различен пожар е потърпевш мъж на 20 години. Пламнал е лек автомобил „ Мерцедес “ в с. Труд. Дошлите на място два екипа пожарникари са загасили пламъците в колата, която е унищожена изцяло, а на младия водач е оказана незабавна здравна помощ.

===========================

18 състезатели и 8 треньори ще се борят за наградата „ Спортист и треньор на 2022 година “ в Смолян. Официалната гала по награждаването ще се състои през днешния ден от 14:30 ч. в Спортна зала „ Величко Чолаков “. Тази година номинираните спортисти са от 6 спортни клуба, а треньорите от 4 тима. Петчленна комисия изготви анкета, в която бяха включени всички подадени оферти. Спортните клубове гласоподаваха за своите любимци. След обработка на всички постъпили анкети, през днешния ден класирането ще бъде оповестено публично.

Информации на Искра Койчева, Живка Тодорова, Адриан Кулев и Тина Соколова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР