Най-често мускулната треска (специфична болка или дискомфорт, появяващ се след

...
Най-често мускулната треска (специфична болка или дискомфорт, появяващ се след
Коментари Харесай

Кога мускулната треска подсказва за други проблеми?

Най-често мускулната тресчица (специфична болежка или дискомфорт, появяващ се след интензивно натоварване на избран мускул или мускулна група, което надвишава силата или продължителността, на която мускулът е привикнал да бъде натоварван) е симптом на интензивна подготовка, различен път обаче болката в мускулите може да алармира за пострадване или различен здравословен проблем.

Класическата мускулна болежка след спорт особено се усеща от 24 до 72 часа след интензивна подготовка, осведоми Tialoto.bg. Тогава тя е нормално предстоящ и добър непряк резултат от упражненията, който ни споделя, че сме присъединили мускули в тренировката си, които до в този момент не сме. Но от време на време видимо „ мъчителните “ мускули могат да алармират за нещо по-сериозно.

Ето и пет предупредителни знака, че нещо друго е отговорно за болката ви:

1. Можете да посочите болката с пръст

Мускулната болежка нормално е жалко и всеобхватно чувство. Нараняването, въпреки това, нормално е по-остро. Добър метод да разберете разликата: Ако можете да посочите болката с пръст. Тогава най-вероятно имате разтегнати мускул или сухожилие. Ако обаче можете да употребявате цялата си длан, с цел да идентифицирате въпросната мъчителна област, евентуално това е единствено мускулна тресчица.

2. Боли ви единствено от едната страна на тялото

Добрата мускулна тресчица нормално визира и двете страни на тялото. Независимо дали ръцете, краката или корема ви болят, при естествена мъка болката ще бъде двустранна. Травмите и пострадванията, въпреки това, нормално са едностранни. Много рядко се случва хората да контузят да вземем за пример и двете подколенни сухожилия.

3. Прекалили сте със спорта

Едно изключение от тази едностранна болежка е мъка при невъздържание с тренировката. Атлетите, които прекаляват с тренировките, изключително тези за устойчивост, стартират да изпитват болежка, която наподобява по-скоро на изтръпване и би могла да е единствено едностранна. Ако това ви звучи познато, помислете по кое време за финален път сте имали почивен ден от спорт. Ако не можете да си спомните, то може би е време да забавите темпото.

4. Мускулната тресчица продължава повече от 72 часа

Помислете какъв брой дълго усещате мускулната си тресчица. Възпалението на мускулите след спорт нормално продължава от 24 до 72 часа, след интензивна подготовка, като е изключително мощно при хора, които не са упражнявали скоро. Ако обаче след пет, шест или седем дни към момента усещате болежка в мускулите си или някакво напрежение (особено в случай че е в една избрана зона), то може да имате някакво пострадване.

5. Болката се утежнява при спорт

Вероятно сте забелязали, че даже когато имате мускулна тресчица, в случай че започнете да упражнявате, в началото ви боли, само че след това, откакто тялото ви се загрее, болката стартира да отшумява. Ако страдате от елементарна мускулна тресчица, това е тъкмо по този начин. Но в случай че болката се усили, в случай че краката ви/ръцете ви стартират да потрепват с всяка последваща крачка или упражнение, то очевидно страдате от различен вид пострадване. Болката от мускулна тресчица в никакъв случай не се усилва по време на спорт – тъкмо противоположното.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР