Отношенията между Русия и Китай не са конюнктурни и не

...
Отношенията между Русия и Китай не са конюнктурни и не
Коментари Харесай

Путин: Отношенията между Русия и Китай не са насочени срещу никого, защитаваме демократичния световен ред

Отношенията сред Русия и Китай не са конюнктурни и не са ориентирани против никого, заяви Путин по време на срещата си с президент Си Цзинпин в Пекин. Руският президент е на държавно посещаване в Китай на 16 и 17 май. По думите му, Русия и Китай дружно пазят правилата на справедливостта и демократичния международен ред, който отразява многополюсните действителности и международен ред, учреден на интернационалното право. Москва и Пекин са построили солидна база за практическо съдействие, Китай е главният сътрудник на Руската федерация в търговско-икономическата сфера, сподели още Владимир Путинпо време на срещата си със Си Дзинпин в стеснен състав, съобщи ТАСС. Китайският президент подчерта, че устойчивото развиване на връзките сред Китай и Русия освен дава отговор на фундаменталните ползи на двете страни и нации, само че е от изгода и за идеята на мира и просперитета в района и в целия свят.

Отношенията сред Русия и Китай устояха тестването на изменящата се интернационална конюнктура и се трансфораха в пример за връзките сред огромните сили, заяви китайският президент Си Цзинпин на срещата си с Владимир Путин в Пекин. Китайският водач напомни, че през годините се е срещал с Путин най-малко 40 пъти. „ Такива тесни връзки ни разрешават да очертаем стратегически насоки за поддържане на постоянна и бърза динамичност на руско-китайските връзки, които не бяха по никакъв начин лесни и по тази причина заслужават най-внимателно отношение “, сподели китайският президент.  " Възнамеряваме, както постоянно, да бъдем положителни съседи, доверени другари и надеждни сътрудници с Русия, поредно да укрепваме вековното другарство сред двата народа, взаимно да се стремим към многонационално развиване и възобновление и с общи старания да отстояваме международното тъждество и правдивост “, заключи китайският водач.

В Китай Путин се придвижва с " Аурус ", показва ТАСС. Руският президент  при идването си в Пекин, напусна летището с автомобил " Аурус " с конвой. Ръководителят на съветската страна дойде на държавно посещаване в Китай към 23:20 ч. московско време нощес. Той мина по аления килим дружно с ротата на почетната армия и се качи в президентската лимузина " Аурус ".

Държавното посещаване на Путин в Китай е първото му задгранично посещаване след встъпването в служба и ще продължи 16-17 май. На церемонията по встъпването в служба на Путин на 7 май беше показана актуализирана версия на съветския внушителен автомобил " Аурус Сенат ". Предната част на автомобила е изменена: оптика, решетка, ризница и така нататък, осъвременен е освен външният тип, само че и осъществяването. Путин за първи път се качи на " Аурус " на предходната си инаугурация през 2018 година Оттогава президентът непрекъснато пътува с държавната лимузина, показва ТАСС.

„ Москва и Пекин в действителност натрупаха стабилен багаж на практическо съдействие “, съобщи Владимир Путин. Той напомни, че през 2023 година двустранният стокообмен се е нараснал с съвсем една четвърт и е достигнал 227 милиарда $. Китай е главният сътрудник на Русия в търговско-икономическата сфера. „ След резултатите от предходната година Русия заема четвърто място в листата на страните, които са търговски сътрудници на КНР. Одобрението след вашето посещаване в Москва през март 2023 година на Плана за развиване на основни области на руско-китайското икономическо съдействие до 2030 година изигра директна роля за това “, сподели Путин. Руският водач дефинира като цели енергетиката, промишлеността и селското стопанство. „ Вече започнахме да приказваме за това по пътя “, посочи Путин. Той означи и съдействието в региона на високите технологии, нововъведенията, инфраструктурното строителство и превоза. „ Хуманитарните контакти се уголемяват в сходство с нашите договорености. През 2024-2025 година ще проведем години на културата сред Русия и Китай “, добави съветският президент.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР