Премиерът на Словакия Роберт Фицо вече не е в животозастрашаваща

...
Премиерът на Словакия Роберт Фицо вече не е в животозастрашаваща
Коментари Харесай

Премиерът на Словакия Роберт Фицо вече не е в „животозастрашаваща ситуация“

Премиерът на Словакия Роберт Фицо към този момент не е в „ животозастрашаваща обстановка “, откакто беше прострелян няколко пъти при опит за ликвидиране, съобщи върховен министър сподели.

Докато Фицо остана в болница в четвъртък сутринта със съществени пострадвания след часове на интервенция, покушението против живота му – първото против настоящ водач на Европейски Съюз от повече от две десетилетия – продължи да отеква из целия континент единствено три седмици преди изборите за Европейски парламент.

59-годишният популист, проруски водач беше прострелян няколко пъти, до момента в който поздравяваше хората в град Хандлова, на към 190 км от столицата на централноевропейската страна Братислава, в офанзива на някои от неговите съдружници, свързани с внезапната политическа поляризация на страната.

„ За благополучие, доколкото знам, интервенцията мина добре и допускам, че в последна сметка той ще оцелее, “ вицепремиер Томаш Тараба сподели пред Би Би Си късно в сряда, откакто Фико претърпя повече от четири часа интервенция. „ Той не е в животозастраш...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР